Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

Т. Христова: Не заселвам роми – нито имам желание, нито имам правомощия. Предлагам полагане на наказателен труд

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов
Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

„Не заселвам роми – нито имам желание, нито имам правомощия. Проблемът с ромите не е само проблем на Габрово. Проблемът е на цялата страна. Има 4-5 месеца до местните избори. Призовавам  партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е много тънка и опасна”, заяви кметът на Габрово Таня Христова на извънредна пресконференция тази сутрин (12 април 2019 г.) в Ритуалната зала на общината.

Христова отново припомни, както се опита да направи и пред протестиращите на площада на 11 април, че през 2018 г. Община Габрово е съборила постройки със самонастанили се на ул. „Генерал Николов“ и е закрила едно напълно сегрегирано училище – 3 ОУ „Цанко Дюстабанов“.

Христова конкретизира какви мерки се предприемат в момента – продължава събарянето на общински постройки, в които има опасност да се самонастанят хора, както и безсрочно ще се извършват проверки за адресна регистрация. Подробности за мерките, които обяви общината на 10 април, четете ТУК.

Христова предложи законодателна промяна и полагането на наказателен труд, който да замени наказанието глоба.

В извънредната пресконференция тази сутрин участваха също така вицепремиерът Томислав Дончев и главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”. Какво заявиха те, вижте в статиите на Габрово Daily тук:

Томислав Дончев: Гневът на хората е справедлив и това е труден урок, който предстои да научим

Равносметката след втория протест: задържани протестиращи, запалени са две необитаеми сгради в Габрово

Таня Христова и Томислав Дончев излязоха пред протестиращите на площад „Възраждане“ на 11 април, но множеството ги посрещна с освирквания и викове „Оставка“. Какво се случи във втория ден на протести, ВИЖТЕ ТУК.

ВСИЧКО ЗА ПОБОЯ В МАГАЗИН И ПРОТЕСТА В ГАБРОВО

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово

Повторен арест на 10 април: Биячите от магазина в Габрово са арестувани, чака се обвинение от прокуратурата

Каракачанов свиква ръководството на МВР: Извънредно заседание в Министерски съвет заради напрежението в Габрово

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

Нова заповед от Община Габрово: Заповед: Незабавно събаряне на общински сгради с опасност от самонастаняване на хора

МВР Габрово съобщи: Специализирана полицейска операция в Габрово заради усложнената обстановка

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” определи Районният съд: Съдът реши: Биячите от магазина в Габрово остават в ареста

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.