Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019
Кадър от камерите в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Собственикът на магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово и пребитият в неделя продавач разказаха за случилото се пред камерата на Нова телевизия. Около 50 габровци се събраха пред магазина  тази сутрин в подкрепа на продавача.

Габрово Daily ви представя обзор на известното по инцидента до момента.

Какво разкриха от МВР Габрово за побоя до момента?

На 7 април 2019 г. около 22:20 ч. трима души нанасят побой на продавач-консултанта в магазин „2+2“ в на ул. „Николаевска“ №11 в Габрово. Пострадалият служител е настанен за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД гр. Габрово с лека телесна повреда, без опасност за живота. Полицията образува досъдебно производство за хулиганство. Тримата извършители са задържани за срок до 24 часа. Установено е, че става дума за 21-годишен жител на с. Калейца, общ. Троян, обл. Ловеч; 30-годишен жител на гр. Габрово; 20-годишен жител на с. Парчовци, общ. Габрово, съобщиха от МВР Габрово в информационния си бюлетин на 9 април.

От видеото от камерата в магазина и от коментари в социалната мрежа става ясно, че по време на побоя в магазина има и други клиенти, но те не реагират и не се намесват.

Към момента (10.04.2019, 9:00 ч.) съобщението в бюлетина на МВР Габрово от 9 април е единствената официална информация по случая.

Собственикът на магазина в Габрово и пребитият продавач – пред камера за инцидента

На 10 април сутринта Нова телевизия засне видео със собственика на магазина и бития продавач. Собственикът на магазина Ивайло Филев сподели пред камерата на Нова телевизия, че инцидент с такава бруталност в магазина се случва за първи път.

Пострадалият Венцислав Димитров вече е изписан от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и се възстановява. Пред Нова телевизия той разказа, че със самото влизане в магазина тримата биячи започват да се закачат с един от клиентите и да го провокират с обидни думи.  „Не познавам лично нападателите, идвали са няколко пъти. Не реагирах в първия момент, мислех, че ще се размине всичко. Колежката ме извика на касата и ми каза, че се закачат с момче на входната врата. Отидох и най-учтиво ги помолих да не се разправят на входната врата, защото има клиенти. Опитах да се справя със ситуацията Имам наранявания, охлузвания, имаше опасност от комоцио”.

Собственикът на магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“: Ще подадем жалби

Пред „100 вести“ собственикът на магазина Ивайло Филев е заявил: „Ще подадем жалба от името на пострадалия, който, оказа се, е с мозъчно сътресение, ще има жалба и от страна на колежката му, преживяла целия стрес, ще подам жалба и от името на фирмата за нанесени имуществени и неимуществени вреди, за уронване на престижа и доброто й име“ (в. „100 вести“, бр. 69, 10.04.2019, „Ивайло Филев, шеф на пребития в „2+2“ продавач: „Видях страшна арогантност…“, Ружа Любенова).

Повече по случая четете в първата статия на Габрово Daily за инцидента ТУК.

Вижте видеото от репортажа на Нова телевизия тук:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.