Община Габрово

Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово

Побоят над продавач в денонощен магазин на ул. „Николаевска“ в Габрово на 7 април вечерта доведе до реакция и от кмета на Габрово Таня Христова. Със заповед от 10 април 2019 г. кметът нарежда на началника на Районното управление на ОД МВР Габрово да се предприемат редица мерки, свързани с осигуряване на обществения ред и сигурност.

Публикуваната в следобедните часове на 10 април 2019 г. заповед на сайта на Община Габрово гласи, че:

Ще се извършват проверки за адресна регистрация, брой живущи, трудова и учебна заетост на лица на места, където има оплаквания за нарушения на обществения ред.

Ще се проверява кой живее и на какво основание в постройки, негодни за обитаване.

Ще се установяват самонастанили се лица в чужди имоти.

Ще се осигурява постоянно полицейско присъствие в района на питейни заведения, денонощни магазини и обекти с публичен достъп след 22 часа.

Полицията ще прави проверки за оръжие, опасни предмети и забранени вещества.

Какво се случи на 7 април, кадри от побоя, както и интервю със собственика на магазина и пребития продавач може да видите в статията на Габрово Daily ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.