Бойко Борисов © БНТ

Премиерът Борисов поиска оставката на шефа на МВР Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бойко Борисов © БНТ
Бойко Борисов © БНТ

Премиерът Бойко Борисов очаква още днес директорът на ОД МВР Габрово Борислав Бончев да подаде оставка заради напрежението в Габрово.

„Имам основателни претенции към шефа на дирекцията в Габрово. Месеци наред е допуснато в обществения ред да се движат такива групи, да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града (Габрово – бел.ред.)“ – коментира Борисов. Според него полицията е трябвало да вземе мерки, за да не се заиграва с обществения ред на етническа основа. След това обобщи, че „както чувам, големи групи са се разхождали нагоре-надолу, притесняват майките, децата или хората. Полицията къде е? Да са ми докладвали, да изпратя още 100, 200, 300 полицая. Със стотици милиони повече дадохме за възнаграждения в МВР. Имаме кадри, имаме всичко“, каза премиерът пред български журналисти в Хърватия.

Борисов призова да не се настройват етносите един срещу друг. Той попита защо побойниците от магазина в Габрово са пуснати след първоначалния арест и поиска „тежка санкция“ за ръководителя на полицията в Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Припомняме, че на 11 април Борисов поиска от вътрешния министър да направи оценка на началника на полицията в Габрово, а днес в парламента критично за действията на полицията в Габрово се изказаха заместник-министърът на МВР Красимир Ципов и депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев. Какво казаха те, вижте в статията на Габрово Daily тук.

На извънредна пресконференция в Ритуалната зала на Община Габрово тази сутрин главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”, направи равносметка на втория ден на протеста и реакцията на силите на реда. Вижте повече тук.

ВСИЧКО ЗА ПОБОЯ В МАГАЗИН И ПРОТЕСТА В ГАБРОВО

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово

Повторен арест на 10 април: Биячите от магазина в Габрово са арестувани, чака се обвинение от прокуратурата

Каракачанов свиква ръководството на МВР: Извънредно заседание в Министерски съвет заради напрежението в Габрово

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

Нова заповед от Община Габрово: Заповед: Незабавно събаряне на общински сгради с опасност от самонастаняване на хора

МВР Габрово съобщи: Специализирана полицейска операция в Габрово заради усложнената обстановка

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” определи Районният съд: Съдът реши: Биячите от магазина в Габрово остават в ареста

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.