Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, 11.04.2019. Снимка: фб страница Мартин Карбовски

От МВР и парламента: има забавяне на действията на полицията в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, 11.04.2019. Снимка: фб страница Мартин Карбовски
Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, 11.04.2019. Снимка: фб страница Мартин Карбовски

Служителите на областната дирекция на МВР в Габрово са се забавили със своите действия както по отношение на побоя в магазин в Габрово от 7 април 2019 г., така и при последвалите протести. Това становище изразиха днес заместник-вътрешният министър Красимир Ципов и депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев, цитирани от БНТ.

„Имаме забавяне на действията и на реакциите от ОД на МВР. Как се процедира при такива случаи? Посещава се веднага местопроизшествието след получения сигнал, установяват се извършителите, задържат се за 24 часа. Стартира бързото полицейско производство и по възможност, ако могат да бъдат осъдени веднага, всичко щеше да бъде нормално по обстановката“ – заяви Пламен Нунев в парламента днес.

Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, 11.04.2019. Снимка: фб страница Мартин Карбовски
Сблъсъци между протестиращи и жандармерия в Габрово, 11.04.2019. Снимка: фб страница Мартин Карбовски

„Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка“ – сподели зам.-министърът на МВР Красимир Ципов. „По тази причина искаме да бъде направен и анализ на всички действия, които са били предприети от ръководството на ОД на МВР-Габрово. Имаме данни за провокации. Няма как при положение, че се разделя този протест на 3 лъча – в един момент, в първия или във втория лъч нещата да са относително спокойни, а в третия лъч да се стигне до хвърляне на камъни, димки и бомбички по органите на реда.“ – каза още зам.-министърът. По думите му, ако се установи, че има нарушение, ще се стигне и до дисциплинарни наказания.

Припомняме, че в коментар от Брюксел вчера премиерът Борисов заяви: „Възложил съм на Младен Маринов да направи оценка на началника на полицията в Габрово“. Вижте повече за реакцията на Борисов тук.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

На извънредна пресконференция в Ритуалната зала на Община Габрово тази сутрин главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”, направи равносметка на втория ден на протеста и реакцията на силите на реда. Вижте повече тук.

ВСИЧКО ЗА ПОБОЯ В МАГАЗИН И ПРОТЕСТА В ГАБРОВО

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово

Повторен арест на 10 април: Биячите от магазина в Габрово са арестувани, чака се обвинение от прокуратурата

Каракачанов свиква ръководството на МВР: Извънредно заседание в Министерски съвет заради напрежението в Габрово

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

Нова заповед от Община Габрово: Заповед: Незабавно събаряне на общински сгради с опасност от самонастаняване на хора

МВР Габрово съобщи: Специализирана полицейска операция в Габрово заради усложнената обстановка

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” определи Районният съд: Съдът реши: Биячите от магазина в Габрово остават в ареста

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.