Театър на огъня и сенките Fireter

6Fest и Fireter с огнено шоу на кокили на площад „Възраждане“ в Габрово на 21 май

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Театър на огъня и сенките Fireter
Театър на огъня и сенките Fireter

Огнено представление на кокили ще бъде кулминацията на следкарнавалната вечер в Габрово на 21 май. С шоуто Театър на огъня и сенките „Fireter“ ще закрият програмата на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest. Това ще се случи от 21:30 ч. на площад „Възраждане“.

Още в следобедните часове на 21 май магьосник с музикална кутия от „Fireter“ ще се разхожда из улиците на Габрово и ще показва на хората как да „сготвят“ музика. Специалната машина ще дава подаръци на всички дръзнали да направят своя собствена мелодия. Магьосникът тръгва в 18:30 ч. от Дома на хумора и сатирата, ще премине по крайречната улица „Аврам Гачев“, през централната пешеходна улица „Радецка“ и по ул. „Априловска“ ще стигне до площад „Възраждане“ в 21:30 ч.

Театър на огъня и сенките “Fireter” e арт формация, чиито пърформанси включват експериментални похвати, уникални костюми, маски, живи статуи, светлинни ефекти, огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации. Участвали са на международни фестивали в Англия, Германия, Румъния, Русия, Гърция, Литва, Турция и др. 

Вижте повече за Fireter във видеото:

21 май, неделя

18:30 – 21:30 ч. Музикален магьосник (мобилно шоу) – Театър на огъня и сенките “Fireter” (София, България)

По маршрут Музей „Дом на хумора и сатирата“ – ул. „Аврам Гачев“ – ул. „Радецка“ –  ул. „Априловска“ – площад „Възраждане“

21:30 – 22:00 ч. Огнено представление на кокили – Театър на огъня и сенките “Fireter” (София, България)

Площад „Възраждане“

Пълната програма на 6Fest вижте тук

Подробности за 6Fest, програмата и участниците може да откриете на двуезичния (български и английски) фестивален сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

Лого на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово
Лого на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово

Не пропускайте и останалите събития от 6Fest:

6Fest превръща Градинката с мечето в циркова арена на 20 май

Живата статуя Ащон Ка идва в Габрово на 20 май за 6Fest

6Fest и „Цирк де ла Люлин“ с уникално светлинно шоу на 20 май в Габрово

6Fest кани малки и големи на карнавална и циркова работилница на 20 и 21 май

Организатори на фестивала “6Fest” са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Основен медиен партньор: Габрово Daily

Основни партньори: „Тера мол“, „Мехатроника“ и „Габинвест“

Партньори: „STS Cosmetics“, „STS Print“, „Poly Press“ и „Хотел Балкана“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.