Живата статуя Ащон Ка идва в Габрово на 20 май за 6Fest

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ащон Ка

Базираната в Белгия българска артистка Надежда Гончева с артистичен псевдоним Ащон Ка ще се превъплъти в забавна жива статуя в центъра на Габрово, броени часове преди карнавалното шествие. Това ще се случи в рамките на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest.

От 14 до 18 часа на 20 май Ащон Ка ще оживява пространствата около моста „Игото“ до статуята на Рачо Ковача, Шести участък и Баев мост.

Повече за Ащон Ка

Пърформанс на жива статуя – Ащон Ка в Талин, Естония (ВИДЕО)

Ащон Ка играе в Белгия, Холандия, Естония, Израел, Кувейт, Дубай, Индонезия и др. За последните 5 години има 7 награди на международни фестивали, 3 от които са първо място. През 2015 г. заедно с още девет колеги създават интернационална група от професионални статуи Living Statues Project (LSP), която включва 10 живи статуи от 5 европейски държави.

Пълната програма на 6Fest вижте тук

Подробности за 6Fest, програмата и участниците може да откриете на двуезичния (български и английски) фестивален сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

Не пропускайте и останалите събития от 6Fest:

6Fest превръща Градинката с мечето в циркова арена на 20 май

6Fest и „Цирк де ла Люлин“ с уникално светлинно шоу на 20 май в Габрово

6Fest и Fireter с огнено шоу на кокили на площад „Възраждане“ в Габрово на 21 май

6Fest кани малки и големи на карнавална и циркова работилница на 20 и 21 май

Организатори на фестивала “6Fest” са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Основен медиен партньор: Габрово Daily

Основни партньори: „Тера мол“, „Мехатроника“ и „Габинвест“

Партньори: „STS Cosmetics“, „STS Print“, „Poly Press“ и „Хотел Балкана“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.