Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ - Мим формация „Жар театър“ (София, България)

6Fest кани малки и големи на карнавална и циркова работилница на 20 и 21 май

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Карнавална и циркова работилница на 20 и 21 май ще се проведат в рамките на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest в Габрово. Малки и големи габровци са поканени с вход свободен. Работилниците са подходящи за начинаещи от всички възрасти – деца (над 3-годишна възраст), младежи, възрастни.

20 май, събота

10:00 – 11:30 ч. Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ – Мим формация „Жар театър“ (София, България)

Пред Спортна зала „Орловец“

Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ - Мим формация „Жар театър“ (София, България)
Карнавална работилница „Вкуси карнавала“ – Мим формация „Жар театър“ (София, България)

 

Посетителите ще се запознаят и пробват някои от най-популярните техники на карнавала, уличните атракционни изкуства и театъра на открито – като например, ходене на кокили, жонглиране с топки, бухалки и рингове, въртене на пой, тояги и знамена, игра с flower stick и дяволо и т.н.

Мим формация „Жар театър“ е театрална формация, работеща в сферата на пантомимата, театъра на открито и в специфични пространства, сюжетния огнен театър и карнавала. Участвали са на международни фестивали в САЩ, Австрия, Германия, Франция, Турция, Гърция, Румъния, Йордания, Тунис, Индия, Корея и др.

21 май, неделя

11.30 – 13:15 ч. Циркова работилница – „Цирк Де Ла Люлин“ (София, България)

В двора на Интерактивен музей на индустрията Габрово

Цирк де ла Люлин
Цирк де ла Люлин

 

Участниците в цирковата работилница ще жонглират, ще се включат в игри за координация на тялото и ще научат основни правила и познания, които един ден може да усъвършенстват като истински циркови артисти.

Водещи на работилницата ще са цирковите артисти от „Цирк де ла Люлин“. Трупата е създадена преди 5 години и още тогава участва във втория по големина карнавал в света след Рио – Карнавал де Тенерифе на Канарските острови. Полуфиналисти са в петия сезон на шоуто „България търси талант“. Играли са в повече от 11 държави. Участвали са като артисти в холивудската продукция „Dead Race 4“ („Смъртоносна надпревара 4“). В Габрово още на 20 май следобед в Градинката с мечето ще ги видим с представлението им „Поко Льоко“, което печели специалната награда за най-екстремна улична атракция на фестивал в Русе през 2015 г. Кулминацията на карнавалната вечер на 20 май в Габрово ще бъде светлинното им шоу “Light it up”, в което използват съвременни визуални ефекти.

Пълната програма на 6Fest вижте тук

Лого на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово
Лого на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово

Подробности за 6Fest, програмата и участниците може да откриете на двуезичния (български и английски) фестивален сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

Не пропускайте и останалите събития от 6Fest:

6Fest превръща Градинката с мечето в циркова арена на 20 май

Живата статуя Ащон Ка идва в Габрово на 20 май за 6Fest

6Fest и „Цирк де ла Люлин“ с уникално светлинно шоу на 20 май в Габрово

6Fest и Fireter с огнено шоу на кокили на площад „Възраждане“ в Габрово на 21 май

Организатори на фестивала “6Fest” са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Основен медиен партньор: Габрово Daily.

Основни партньори: „Тера мол“, „Мехатроника“ и „Габинвест“.

Партньори: „STS Cosmetics“, „STS Print“, „Poly Press“ и „Хотел Балкана“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.