Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

700 души в Габрово се подписаха за предложението „наказателен труд“ вместо „глоба“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов
Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

Близо 700 подписа са били събрани за няколко часа по време на протеста в Габрово на 13 април, събота. Те са в подкрепа на предложението на Община Габрово за замяна на наказанието „глоба“ с „наказателен труд“. Това заяви кметът на Габрово Таня Христова на специална пресконференция тази сутрин.

Припомняме, че в петък Таня Христова изпрати предложение за законодателни промени в Закона за административните нарушения и наказания до Народното събрание, Министерски съвет, НСОРБ, Президента на страната и Омбудсмана. Според нея „поправителен труд“, „полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото“ или „обществено полезен труд“ трябва да замени наказанието „глоба“ при административни нарушения. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

Подписката ще продължи и ще бъде изпратена до компетентните институции.

„Благодаря на габровци за това, че чуха призива за здрав разум, въпреки опитите за провокация. Огромната част от хората протестираха мирно и аз се отнасям се с респект към техните искания. Нито едно искане, нито един призив няма да остане нечут! Всичко, което е в компетенциите ми като кмет ще го направя, а за останалото лично ще се погрижа да достигне до институциите, които имат роля в този процес“, каза още Таня Христова на извънредната пресконференция.

„Ако оставката на кмета на Габрово ще реши проблема с ромите в България, мисля, че веднага пред вас мога да си я напиша“ – отговори Таня Христова на въпрос от журналист за поисканата й оставка. Мисля, че има много работа, която хората очакват аз като кмет да свърша, така че нашият дълг е да свършим това и то незабавно – допълни тя.

2000 души в Габрово излязоха на 13 април 2019 г., събота, на най-мащабния протест до момента в града. Как протече протестът, четете в статията на Габрово Daily тук.

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО ДОСЕГА:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.