Жандармерията свали щитове и каски - протест в Габрово, 12 април 2019 © Радослав Първанов

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Жандармерията свали щитове и каски - протест в Габрово, 12 април 2019 © Радослав Първанов
Жандармерията свали щитове и каски – протест в Габрово, 12 април 2019 © Радослав Първанов

700-800 души се събраха на площад „Възраждане“ в третия ден на протеста в Габрово, 12 април 2019 г. Обобщена информация за протеста вчера съобщи директорът на Дирекция „Жандармерия“ при Министерство на вътрешните работи, старши комисар Красимир Добрев на специална пресконференция тази сутрин в Община Габрово.

Около 18:00 ч. на 12 април на площад „Възраждане“ силите на реда изградиха своеобразни контролно-пропусквателни пунктове, за да установяват лица със забранени предмети и обемисти багажи. Задържани са били 7 лица без лични документи, които са носели боксове и 2 метални палки. Те са отведени в РУ Габрово, съставени са им актове за административни нарушения и са освободени след приключване на протеста.

Мирното шествие на протестиращите в Габрово се отправи от площад „Възраждане“ през ул. „Николаевска“, бул. „Априлов“, Шиваров мост и бул. „Столетов“. Наложи се полицията и жандармерията да прекратят шествието, тъй като протестиращите се отправиха към къща на роми. Това доведе до ескалиране на напрежението, но в този момент жандармерията свали щитове и каски в знак на съпричастност. Протестиращите аплодираха този жест на силите на реда. „Ние не сме тук да създаваме напрежение, а сигурност“ – заяви на брифинга тази сутрин директорът на жандармерията старши комисар Добрев.

Шествието се отправи отново към площад „Възраждане“ и протестът приключи около 22:00 ч. на централния площад пред Община Габрово.

Нямаше груби хулигански прояви с изключение на няколко запалени димки, шествието беше мирно, водехме разговори с гражданите – посочи старши комисар Добрев.

Днес, 13 април, се очаква отново протест на габровци от 18:00 ч. Силите на реда нямат сигнали и не очакват провокации – допълни Добрев.

Вижте снимки от третия ден на протести в Габрово (12 април 2019 г.) от фотографа Радослав Първанов:

Обобщение на третия ден на протести в Габрово вижте във видеорепортажа на Нова телевизия тук:

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО В ПЪРВИТЕ ДВА ДНИ:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

ШЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА В ГАБРОВО ПОДАДЕ ОСТАВКА

Шефът на МВР Габрово Борислав Бончев подаде оставка

Премиерът Борисов поиска оставката на шефа на МВР Габрово

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Таня Христова до властта в София: Наказателен труд вместо глоби


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.