Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Окончателно: биячите от Габрово остават за постоянно в ареста

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019
Кадър от камерите в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Тримата биячи от магазина на ул. „Николаевска“ в Габрово остават за постоянно в ареста. На 17 април Окръжен съд Габрово потвърди решението на Районен съд Габрово от 11 април, съобщават от съда.

По отношение на Й.А., П.А. и Н.М. от Габрово е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Тримата са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговски обект в Габрово) след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Окръжен съд Габрово е счел, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и др., може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили  престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът е взел предвид и останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предходни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства по отношение на един от тях, които определят обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност.

Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че побоят, извършен от трима души от ромски произход, стана късно вечерта на 7 април 2019 г. в търговски обект на ул. „Николаевска“ в Габрово. Той беше повод и за няколкодневни протести в Габрово. Шефът на ОД МВР Габрово Борислав Бончев подаде оставка, а кметът на Габрово Таня Христова предложи законодателни промени – наказателен труд вместо глоба при административни нарушения.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО ДОСЕГА:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)

Ден 5 на протеста в Габрово, протестиращи се срещнаха с кмета Таня Христова


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.