Екобазар Габрово 2015

Всичко за Екобазара в Габрово на 22 април

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Екобазар Габрово 2015Традиционният Екобазар в Габрово ще се проведе на 22 април – Денят на земята, от 10 часа на площад „Възраждане“. При лошо време базарът ще се разположи под козирката и във фоайето на зала „Възраждане“. Екобазарът тази година ще предложи няколко инициативи.

Дневният център за възрастни хора с увреждания ще предложи продукти, изработени от посетителите на центъра, а тази година в базара ще се включи и още една благотворителна кампания „Подкрепи Ивка“ за пострадалата при катастрофа габровка Ивета Кабакчиева. Десетки хора дариха ръчно изработени продукти и сувенири, продажбата от които ще бъде използвана за лечение на момичето, което в момента се бори за живота си във варненската болница „Св. Анна“. Как можете да помогнете на Ивка, научете от статията на Габрово Daily тук.

Посетете Благотворителен концерт в подкрепа на Ивка

Какви екопродукти ще можем да си купим на Екобазара

Хлябове с квас, лековит чай, уханен мед, биокозметика – вижте какви екопродукти ще можете да опитате и да си купите от Екобазара в Габрово в статията от Габрово Daily тук.

Предайте ненужни отпадъци

Ненужни батерии, пластмаса и хартия ще могат да предадат габровци по време на Екобазара в Габрово през целия ден. Това ще става на щанда, в който са обединили сили Екобатери, Елтехресурс, Регионално депо за отпадъци – Габрово и еколозите на Община Габрово. Повече информация може да откриете в статията от Габрово Daily тук.

Конкурс за изработка на пана от отпадъчни материали

В 15 часа на 22 април ще се проведе конкурс за изработка на пана от отпадъчни материали. Темата е „Природата – моят дом“, а допустимите участници са ученици от 4 до 7 клас. Материали за „арт инсталациите“ ще бъдат осигурени, но по желание участниците ще имат възможност да си донесат собствени, с които да изработят своите пана. След като приключи изработката на паната, жури ще класира и оцени най-добрите от тях.

На Екобазара ще научим за полезни проекти и конкурси

Посетителите на екобазара ще получат информация за пролетното почистване в Габрово (всичко за инициативата, която продължава до 26 април, вижте в статията на Габрово Daily тук); за инициативата на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено”, която ще финансира благоустройствени мероприятия (как да кандидатствате, за да облагородите тротоара или градинката пред блока си вижте тук); за конкурса за най-атрактивно междублоково пространство (как да се включите в конкурса вижте тук).

По време на базара ще можете да се запознаете и с хората, които работят в новия туристически информационен център и да получите информация за екопътеките в околността, както и за тазгодишното издание на Екофест Узана, продължението на Узана Поляна Фест.

Лекция „Устойчиво селско стопанство и обща селскостопанска политика “

В 14 часа на 22 април в презентационната зала на Областен информационен център неправителствената организация „За земята“ ще представи лекция и дискусия на тема „Устойчиво селско стопанство и обща селскостопанска политика “, а също така и наръчника „Как да развиваме устойчиво селско стопанство, подпомагано от ОСП 2014-2020.“ Експерти от неправителствената организация ще дадат практическа информация за възможностите за финансиране по субсидиите за земеделските стопани през вече започналия програмен период.

Ще се дискутират теми като връзката между селското стопанство и околната среда, устойчивото селско стопанство, като възможно решение, подкрепено от ОСП,  късите вериги на доставки, като фермерските пазари: предимства за земеделските стопани, потребителите и обществото, директните продажби. По време на срещата присъстващите ще получат и самия наръчник.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.