Пролетното почистване в Габрово ще бъде от 20 до 26 април

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мисия отпадък - пролетно почистване в Габрово 2015Традиционното пролетно почистване на Габрово тази година ще започне на 20 април и ще продължи цяла седмица – до 26 април. Кампанията е под мотото „Мисия отпадък“ и се организира от Община Габрово.

Ето какви са и основните инициативи по време на „Мисия отпадък“:

Почистване

Организаторите приканват габровци да почистят междублокови пространства, обществени паркинги и други публични места; паркове, градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на общината.

Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Габрово ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване. Гражданите могат да ги получат от 20 до 24 април между 8.30 и 17.00 часа в стая 701 в сградата на общинската администрация. Ако в района, който почиствате няма съдове за битови отпадъци, заявка за събиране на чувалите с отпадъци може да подадете на тел. 0700 144 10.

Започна и миенето на основните централни улици, бул. „Априлов“ и бул. „Ген. Дерожински“ в кв. Етър.

Кастрене, рязане, премахване на клони, храсти и дървета

За кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета е необходимо да има писмено разрешение, издадено от Община Габрово.

Предаване на стари електрически и електронни уреди

Ако имате за предаване излязло от употреба електронно и електрическо оборудване, може да се обадите на фирма „Елтехресурс“ на тел. 0800 14 100 или 0885 77 00 41. Събирането на старите електрически и електронни уреди ще се извърши на 22 април по случай Деня на Земята. От фирмата обещават и допълнителни дати, на които ще се извозват старите уреди, ако има многобройни заявки от страна на гражданите.

Събиране на ненужна хартия и батерии

На 22 април Община Габрово организира събиране на ненужна хартия и батерии, като част от Екобазара, който ще се проведе на пл. „Възраждане“. Ако донесете изхабени батерии, ще получите подарък. Тези, които предадат най-голямо количество стара хартия, ще получат нова книга.

Конкурс за изработка на пана от отпадъчни материали

На 22 април от 15.00 часа на пл. „Възраждане“ (при лошо време в зала „Възраждане“) Община Габрово кани всички ученици от четвърти до седми клас да се включат в конкурса за изработка на пана от отпадъчни материали на тема „Природата – моят дом“. Повече за конкурса може да научите от статията на Габрово Daily тук.

Конкурс за най-атрактивно междублоково пространство в Габрово

От 20 до 30 април може да подавате предложения и заявки за включване в конкурса за най-атрактивно междублоково пространство в Габрово. Повече информация как да се включите може да откриете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.