БТВ с репортаж за първата компютърна игра за Габрово Gabroville и клипа „Щастливо Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първата компютърна игра за Габрово Gabroville
Първата компютърна игра за Габрово Gabroville

Националната телевизия БТВ излъчи репортаж за първата компютърна игра за Габрово Gabroville в централната си емисия новини на 7 април.

Онлайн игра разказва непознатата и забавна история на Габрово – с тези думи започва репортажът на Борислав Лазаров, озаглавен „Столица на хумора и котките без опашки: Онлайн игра разказва за планета Габрово“. „Момчил Цонев е габровец и автор на няколко книги за миналото на родния си град. Преди година започва работа по първата габровска онлайн игра – Габровил. Въпреки славата на габровци, че парите им се свидят, играта е безплатна. Играчът влиза в ролята на жител от малката планета Габрово. Тя наистина съществува: открита е през 1981 г., а свидетелството за именуването й се пази в Дома на хумора и сатирата“ – научаваме от репортажа по БТВ, който може да гледате във видеото тук.

Репортаж по БТВ за играта GabrovilleНационалната телевизия БТВ излъчи репортаж за първата компютърна игра за Габрово Gabroville в централната си емисия новини на 7 април 2016 г. Може да играете на Gabroville тук: http://www.gabroville.com/game/

Вижте репортажа и в сайта на БТВ тук: http://btvnovinite.bg/article/lifestyle/liubopitno/stolica-na-humora-i-kotkite-bez-opashki-onlajn-igra-razkazva-za-planeta-gabrovo.html

ВИДЕО: БТВ

Posted by Gabroville on Thursday, 7 April 2016

 

Габрово е обявен за град през 1860 г., 156 години по-късно всеки може да стане негов жител в интернет на gabroville.com.

Може да гледате целия репортаж по БТВ и да прочетете статията в сайта им тук.

Играта Gabroville е създадена през 2015 г. по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“ на сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г.

Открийте Gabroville във Facebook

Кампания на Gabroville в платформата Indiegogo

Gabroville стартира кампания в популярната световна платформа Indiegogo за събирането на допълнително финансиране за продължаването на играта със следващи нива и разработването на специално приложение за мобилни устройства. Повече за кампанията може да прочетете тук.

Щастливо Габрово

От БТВ отразиха в репортажа и друг проект, посветен на Габрово и създаден с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2014 г. – клипа „Щастливо Габрово“. Повече информация за създаването на клипа може да прочетете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.