Компютърна игра за Габрово Gabroville

Трейлърът на играта Gabroville с над 10 000 гледания онлайн (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Компютърна игра за Габрово Gabroville
Компютърна игра за Габрово Gabroville

Краткото видео, представящо първата компютърна игра за Габрово Gabroville, вече има над 10 000 гледания онлайн. Играта представя в анимация най-уникалните, най-габровските факти и места, олицетворение на марката Габрово. Целта на играта е повече хора в България и по света да научат за най-големите постижения на Габрово и габровци. Gabroville е разработена в българска и английска версия. Играта се появи през 2015 г. по повод 155-годишнината на Габрово като град.

До момента Gabroville е представил единствената по рода си планета Габрово, един от най-смешните музеи Дом на хумора и сатирата, габровския Карнавал, първия у нас музей на открито, клипа „Щастливо Габрово“. Очакват се нови нива на играта Gabroville през тази година.

Може да играете на Gabroville тук

Историята

Космически „габровец“ от астероида Планета Габрово тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си, но се приземява без гориво в град Габрово. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета? Зависи само от теб!

Проектът

Първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра беше създадена по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.

Гледайте трейлъра на Gabroville тук:

Gabroville – first computer game about GabrovoГледайте трейлъра на Gabroville – първата компютърна игра за Габрово 🙂 Играйте на Gabroville на http://www.gabroville.com/game/ . Играта е създадена по Програма „Култура“ на Община Габрово 2015 г. Повече за Gabroville четете в Габрово Daily тук: https://www.gabrovodaily.info/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-gabroville-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/

Posted by Габрово – живият град on Thursday, 14 January 2016

 

Част от портала за Габрово и габровци Gabrovo.net

Сайтът на компютърната игра www.gabroville.com стана през 2015 г. част от най-голямата мрежа от сайтове за Габрово и габровци и портал Gabrovo.net.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.