Участници в снимките на клипа "Щастливо Габрово"

Щастливата история на хореографа на шоу-балет „Магия“ Александър Белков

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Участници в снимките на клипа "Щастливо Габрово"Александър Белков (вляво), шоу-балет „Магия“ и театрално студио „Гаргара“ по време на снимките на клипа „Щастливо Габрово“

 Габрово Daily представя Александър Белков, ръководител и хореограф на габровския шоу-балет „Магия“ от създаването му през 1999 г. Това е поредната щастлива история, която споделяме с нашите читатели, част от инициативата „Щастливо Габрово“. Александър Белков и момичетата от шоу-балет „Магия“ са сред участниците, които се включиха в снимките на клипа „Щастливо Габрово“.

Коя е най-щастливата история от работата Ви като хореограф на шоу балет „Магия“?

Имам много щастливи моменти с балета, както и не толкова. В един живот присъстват „ups & downs“. Може би най-щастливият момент бе, когато успяхме да вземем голямата награда на журито на танцовия конкурс „Магията на танца“ в София през 2004 г. Но като цяло, аз обичам професията си и живея с нея, обичам балета, обичам музиката, и търся нещо ново в изразителните средства, което в днешно време е много трудно.

Повече за шоу-балет „Магия“ може да откриете в Онлайн енциклопедия Габрово тук.

Щастието да си габровец за Вас е….

Габрово е любимият ми град. Името „Магия“ не е случайно. Магията присъства навсякъде, колкото и да е проста тя – животът, който ти е даден, хората до теб, мястото, което обичаш. Човек вярва в илюзията, защото тя му харесва, той не иска да повярва в обратното.

Шоу-балет "Магия" по време на Габровския Карнавал, 2012 г.Шоу-балет „Магия“ по време на Габровския Карнавал през 2012 г.

 Как се роди у Вас идеята за създаването на шоу балет „Магия“? Какъв беше пътят към изграждането на успешна танцова формация?

Идеята дойде случайно. Танцувам от 6-годишна възраст, също така съм и музикант. Едното върви ръка за ръка с другото. Когато дойде моментът, прецених, че имам желание да се опитам да предам уменията ми на децата и младото поколение. Започна на шега, но в един момент всичко прерасна в един труден професионален път. И така, лека-полека, с натрупване на опит, балетът съществува и до днес.

Никога не се спирам, работя и с професионални изпълнители и колеги, посещавам майсторски класове.

Кои са най-щастливите моменти в живота Ви?

От дете обичам авиацията. Вече от 5 години в свободното ми време  пилотирам  на домашен професионален симулатор на „Boeing 737“. Обичам да чета и да слушам джаз.

Фотографии: Емил Михов


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.