Снимачен процес на клипа "Щастливо Габрово"

Над 4 часа кадри и близо 20 арт формации и спортни клубове засне екипът на клипа „Щастливо Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимачен процес на клипа "Щастливо Габрово"Над 4 часа видеокадри бяха заснети на най-популярните места в Габрово от екипа на клипа „Щастливо Габрово“. В снимките се включиха близо 20 художествени формации и спортни клубове от Габрово.

Клипът „Щастливо Габрово“ показа и най-атрактивните габровски музеи. Възстановката на Габровското училище в Националния музей на образованието се оживи от млади хора – момичетата от шоу балет „Магия“ с ръководител Александър Белков и ученици от 11 г и 11 д клас на Националната Априловска гимназия. Изложбените зали „Планета ГАБРОВО“ и „Да живее карнавалът!“ в Дома на хумора и сатирата се превърнаха в сцена за танци на децата от танцова школа „Лиана“ с ръководител Лили Пантелеева. Веселата къща посрещна с усмивка и актьорите от театралното студио „Гаргара“ с ръководител Светослав Славчев, преоблечени в карнавални костюми. Камерата на „Щастливо Габрово“ запечата кадри и от най-новия атракцион в Габрово – Интерактивния музей на индустрията.

Майстори, танцьори и посетители на АЕК „Етър“ се включиха в спонтанно шествие по калдъръмените улички на комплекса под звуците на песента “Happy” на Фарел Уилямс. Танцовата изненада в музея на открито бяха няколко чуждестранни посетители, дошли в Габрово чак от Нова Зеландия. Полъх от старо Габрово привнесоха в АЕК „Етър“ и танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Сивек“ с хореографи Валентина Маринова и Лилия Стойнова.

Снимачен процес на клипа "Щастливо Габрово"

Децата от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева изписаха с картини надписа “Happy“ („Щастлив“) на площад „Възраждане“ пред Община Габрово пред любопитните погледи на минувачите. Към тях се присъединиха шоу балет „Магия“ и танцуващите пенсионери от клуб „Веселие“. Във вечерните снимки на „Щастливо Габрово“ магията на огъня показа огнена формация „F.I.M.S.“.

Обективът на камерата проследи тренировките на няколко спортни клубове в Габрово – хандбален клуб „Бъки“, баскетболен клуб „Чардафон-Орловец“, клуб по спортна акробатика и батут „Акро арт“, футболен клуб „Янтра Габрово“. На стадион „Христо Ботев“ екипът засне и габровската кандидатка за Мис Атлетикс 2014 Гала Чалъкова. Впечатляващи екстремни скокове пред Дома на културата и костницата направиха момчетата от колоездачен клуб “Underground Riders”.

Снимачен процес на клипа "Щастливо Габрово"За да покаже пъстротата на Габрово, екипът на „Щастливо Габрово“ влезе във звездната зала на габровския планетариум, качи се на покрива на блок „Рачо Ковача“ и при часовника в Кулата на общината, видя Габрово отвисоко от скалите при крепостта „Градище“.

В просторните зали на художествена галерия „Христо Цокев“ камерата засне децата от Клуба за спортни танци „Ритмика“ с ръководители Веселина, Ивелина и Тодор Жекови.

Истинско танцово шествие видяха габровци по централната улица „Радецка“ и в Шести участък. В него се включиха деца и младежи от шоу балет „Магия“, клуб за спортни танци „Ритмика“, група по зумба към спортен клуб „Троя“, ИМКА – Габрово.

Финалният пърформанс от снимките на клипа „Щастливо Габрово“ се случи в прословутата Градинка с мечето. Най-голямата атракция в слънчевия следобед бяха живите статуи, представени от актьорите от театрално студио „Гаргара“.

Неотлъчно с екипа на „Щастливо Габрово“ бяха и фотографи от Фотоклуб „Габрово“.

Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ се реализира от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово. Проектът се случва и с медийното партньорство на информационния сайт Габрово Daily и подкрепата на Общински пътнически транспорт – Габрово и хотел „Балкана“.

Фотограф на кадрите от снимачния процес на „Щастливо Габрово“ – Емил Михов


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.