Християн Стоянов дублира вицешампионската си титла от НШ по планинско бягане

Християн Стоянов спечели среброто в националния шампионат по планинско бягане

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Християн Стоянов дублира вицешампионската си титла от НШ по планинско бягане	Лекоатлетът от клуб „Орловец 93“ Християн Стоянов дублира вицешампионската си титла от националния шампионат по планинско бягане, който се проведе в Смолян. Възпитаникът на треньора Веселин Георгиев спечели среброто при юношите младша възраст, които се състезаваха по дистанция от  5.4 километра с 318 метра денивелация. Времето, за което габровецът измина трасето, бе 28 минути 43 секунди, съобщи sport-gabrovo.com.

За Християн това е трети медал от националния шампионат по планинско бягане. През 2013 г. той взе златото при момчетата до 16 години, а миналата година беше отново втори при юношите младша възраст и доби правото да представя страната ни в IX-то Световното първенство по планинско бягане в Арко, регион Трентино-Алто Адидже, в италианските Алпи. Там Християн записа престижно 4-то място с отбора на България.

През тази година габровецът стана бронзов медалист на 3000 метра при юношите младша възраст от националния шампионат по лека атлетика в зала, а преди две седмици в Русе завърши втори в надпреварата на 1500 метра и покри норматив за участие в параолимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро (Бразилия). Християн Стоянов стана и най-добрия спортист на Община Габрово за 2014 г. при подрастващите.

Следващата му цел е подиум в националния шампионат по лека атлетика на открито, който за неговата възрастова група е в края на тази седмица в София. През юли Християн ще участва в Световните юношески игри за хора с увреждания в Щадсканал (Холандия), където ще защитава титлите си на 800 и 1500 метра от миналата година, както и в Европейските игри за юноши във Вараждин (Хърватия). В края на септември Хрис ще се пробва и при мъжете на Световните игри за хора с увреждания в Сочи (Русия) и шампионата на планетата в Доха (Катар).


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.