Вяра Пенчева (в средата) с Димитър Бербатов - ІХ награди "Успелите деца на България" © Sportal.bg

Първокласничката от Габрово Вяра Пенчева – победител в годишните награди на Бербатов „Успелите деца на България“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Вяра Пенчева - Клуб 2016 на "Успелите деца на България" © Sportal.bg
Вяра Пенчева – Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ © Sportal.bg

Първокласничката от Габрово Вяра Пенчева е габровският победител на ІХ годишни награди „Успелите деца на България“, които се раздават от Фондация „Димитър Бербатов“. Вяра победи в категория „Изкуство І-ІV клас“ и получи наградата си лично от Димитър Бербатов пред погледите на цяла България.

Вяра Пенчева (в средата) с Димитър Бербатов - ІХ награди "Успелите деца на България" © Sportal.bg
Вяра Пенчева (в средата) с Димитър Бербатов – ІХ награди „Успелите деца на България“ © Sportal.bg

Сред тримата финалисти в категория „Наука V-VІІІ клас“ беше друго габровче – Мартин Копчев от VІІ клас в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Неговите постижения са в областта математика и информатика.

Мартин Копчев (вдясно) с Димитър Бербатов - ІХ награди "Успелите деца на България" © Sportal.bg
Мартин Копчев (вдясно) с Димитър Бербатов – ІХ награди „Успелите деца на България“ © Sportal.bg

Наградите бяха раздадени по време на благотворителния футболен мач „All Stars 2017“ на 14 юни 2017 г. на Национален стадион „Васил Левски“ в София. Мачът се игра в името на децата – кауза, която има Фондация „Димитър Бербатов“ от основаването й през 2008 г. Събраните средства от голямото спортно събитие ще подпомогнат развитието на българските деца в в изкуствата, науките и спорта.

Вяра Пенчева и Мартин Копчев са част от Клуб 2016 на „Успелите деца на България“.

Вяра – малкият талант на Габрово в рисуването

Вяра Пенчева - Клуб 2016 на "Успелите деца на България" © Фондация "Димитър Бербатов"
Вяра Пенчева – Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ © Фондация „Димитър Бербатов“

Вяра Пламенова Пенчева е ученичка в І клас в СУ „Райчо Каролев“. Тя се изявява в изобразителното изкуство. Малката габровка има множество първи награди от конкурси за рисунки. През 2016 г. Вяра спечели общо 21 награди от 11 международни и 10 национални конкурса. През изминалата година Вяра е награждавана в състезания в Кеймбридж (Великобритания), Бевърли Хилс, Калифорния (САЩ), Италия, Индия, Будапеща (Унгария), в които тя се е преборила с деца от цял свят. В края на 2016 г. Вяра получава Наградата на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – гр. Сливен от XII Общонационален конкурс за коледна картичка, под надслов „Весела Коледа за всички“. Наградата е наречена „специална“, но е единствена за всички възрасти и е с по-голяма стойност от първото място в съответната възрастова категория. За всички постижения на Вяра Пенчева може да прочетете в сайта на Фондация „Димитър Бербатов“ тук.

Мартин, за когото няма тайни в математиката и информатиката

Мартин Копчев - Клуб 2016 на "Успелите деца на България" © Фондация "Димитър Бербатов"
Мартин Копчев – Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ © Фондация „Димитър Бербатов“

Мартин Копчев учи в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. През 2016 г. Мартин участва в 22 национални и международни състезания по математика и информатика, в които е получил призови награди. През 2016 г. Мартин спечели златен медал на Сингапурската международна математическа олимпиада на предизвикателствата – SIMOC 2016 г. Лауреат е на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2013 г. в категория „Наука“ I-IV клас. За всички постижения на Мартин Копчев може да прочетете в сайта на Фондация „Димитър Бербатов“ тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.