Бедствено положение е обявено в Габрово, 25 октомври 2014

Първият сняг донесе бедствено положение в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бедствено положение е обявено в Габрово, 25 октомври 2014Бедствено положение на територията на общината обяви кметът на Габрово Таня Христова, считано от 14 часа на 25 октомври 2014 г., предвид създалата се изключително тежка зимна обстановка.

Към момента е забранено движението на МПС на територията на общината. Община Габрово апелира пешеходците да не излизат навън, ако не е крайно наложително.

Въведен е в изпълнение Общинският план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с неговото изпълнение. В Община Габрово от рано тази сутрин работи Общинският съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Спрени са междуградските линии посока Габрово – Севлиево и Габрово – Велико Търново. Аварии са оставили без ток над 50 села и 4  квартала – Ябълка, Шумели, Априлово, Гачевци, Трънито. Подробности за ситуацията в Габрово с информация за пътната обстановка и авариите на тока може да прочетете от статията на Габрово Daily тук.

Фотография: Христо Бойков


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.