Откриха Клуб „Кариера“ в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – пилотно в страната

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Клуб "Кариера" в ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" Габрово © Областна администрация Габрово
Клуб „Кариера“ в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово © Областна администрация Габрово

Втори клуб „Кариера“ в Габрово беше официално открит на 30 януари. Клубът е в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, съобщават от Областна администрация Габрово. Учениците от математическата гимназия в Габрово имат едно прекрасно място, където да общуват, да се информират и консултират по въпроси за тяхното кариерно развитие.

На 27 януари клуб „Кариера“ беше открит и в ПТГ „Д-р Никола Василиади“.

Областният управител на Габрово Николай Сираков беше гост на тържественото откриване. На учениците той пожела да вземат решения за тяхната професия с любов, не от страх или заради стереотипи, а тя да е нещото, което да им носи удовлетворение и да ги кара да се чувстват добре.

„Една от целите които си поставяме с реализирането на този проект е израстване на учениците ни. Много сме щастливи, че природоматематическата гимназия и още една гимназия от Габрово са сред избраните 42 пилотни училища в страната, където да се осъществи този проект!“ – сподели и директорът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Цветана Кюмюрджиева.

Клубът е изграден по проект на Министерството на образованието и науката „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.