Габровката Лидия Койчева изпя химна на световното изложение „Тера Мадре“ в Торино

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровската певица Лидия КойчеваГабровката Лидия Койчева, дъщеря на известния габровски музикант и виртуоз на акордеона Нено Койчев, участва в официалната церемония при откриването на юбилейното десето издание на световното изложение „Терра мадре“ в първата столица на Италия – Торино, научи Габрово Daily от днешния брой на в. „100 вести“.

Церемонията по откриването на това мащабно събитие, събрало делегати от 170 страни от цял свят, насити с допълнителна емоция преживяването на представителите на България, сред които и петима габровци. С появата на сцената на музикантите от италианската група „Качупа“ водещият обяви пред близо 10-хилядната публика, че вокалистката е българка.

Колоритните членове на групата, основана преди 11 години, изпълняват средиземноморска и балканска музика и миксират традиционните мелодии с модерно звучене. С позната за нас страст музикантите от „Качупа“, които могат да се похвалят с престижни награди и имат зад гърба си няколко издадени албума, един от които е „Габрово express“, пеят и свирят парчетата „Черно море“, „Чае шукарие“, „Едерлези“.

По време на световното изложение в Торино габровският пестил получи сертификат за уникален хранителен продукт, както Габрово Daily ви информира.

Групата подкрепя усилията на световното движение „Слоу фууд“, като част от приходите си дарява за проекта на международната организация за засаждане на градини в училища и села в цяла Африка.

В  потвърждение на своята солидарност „Качупа“ (по името на традиционна за Кабо Верде супа) издаде сингъла „Всички ние сме африканци“, който стана химн на тазгодишния световен форум на „Терра мадре“. Лидия Койчева би искала да пее на габровския карнавал с бандата, споделя габровката Пламена Бастрева, която помага в организацията на концертите и турнетата на артистите.

Пълният текст на новината четете във в. „100 вести“,  6 ноември 2014 г., „Габровка изпя химна на Десетото световно изложение „Терра мадре” в Торино“, автор Велина Махлебашиева

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.