Проект "Дестинация Успех. Пощенски код 5300"

Проектът „Дестинация Успех. П.К. 5300“ представя 20 успешни предприемачи от Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проект "Дестинация Успех. Пощенски код 5300"20 успешни предприемачи от Габрово и техният бизнес ще бъдат представени във видео интервюта по проекта „Дестинация Успех. Пощенски код 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово.

Проектът ще създаде изключително ценен видео архив, една нова видео „Книга на габровската индустрия“ от ХХІ в., достъпна онлайн в уебсайт. Интервютата ще бъдат отпечатани и в специално информационно издание.

Целта на проекта „Дестинация Успех. Пощенски код 5300“ е да популяризира добрите практики на съвременния бизнес в Габрово, като разкаже историите на успешни габровски предприемачи. Основният фокус ще бъде върху  предизвикателствата, уроците, поуките, ефективните практики да създаваш бизнес днес в Габрово.

Партньори на проекта са Националната Априловска гимназия и информационният сайт Габрово Daily.

Интервютата с габровски предприемачи ще бъдат правени от ученици от Националната Априловска гимназия, изучаващи журналистика. Участващите в проекта младежи ще могат да се запознаят с най-големите производства в Габрово днес и възможностите за трудова реализация в града. Досегът с най-успешните предприемачи ще стимулира предприемачеството и инициативността на младите хора в Габрово.

В годината, когато отбелязваме 155-тата годишнина от обявяването на Габрово за град, проектът „Дестинация Успех. Пощенски код 5300“ ще изгради един мост на приемственост между индустриалното минало на Българския Манчестър и съвременния му бизнес облик.

Името на проекта не е избрано случайно – „Успех“ е фабриката на един от най-големите габровски индустриалци от първата половина на ХХ век Пенчо Семов.

През 2014 г. сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ създаде клипа „Щастливо Габрово“ по проект по Програма „Култура“ на Община Габрово. „Щастливо Габрово“ събра зрители от шест континента. Клипът В снимачния процес участваха близо 20 художествени, танцови, театрални групи и спортни клубове от Габрово. Това го превърна и в един от клиповете по песента “Happy” в цял свят с най-много участници – над 180. „Щастливо Габрово“ представи най-емблематичните места в града, сред които АЕК „Етър“, Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на индустрията, Музея на образованието, Шести участък и др. Вижте клипа „Щастливо Габрово“ тук.

През 2013 г. Програма „Култура“ подкрепи проекта на „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово за създаването на Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki, която събра статии за миналото и съвремието на нашия град в раздели като образование, култура, архитектура, индустрия, квартали и др. Разгледайте габровската Уикипедия тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.