Клип "Щастливо Габрово/ Happy Gabrovo"

„Щастливо Габрово“ стана най-гледаният туристически клип за Габрово месец след премиерата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Клип "Щастливо Габрово/ Happy Gabrovo"Клипът „Щастливо Габрово“ стана най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube само месец след онлайн премиерата си на 14 ноември 2014 г. До момента клипът има 10 422 гледания онлайн в YouTube. Може да гледате клипа на следния линк.

„Щастливо Габрово“ събра зрители от шест континента. Сред най-екзотичните и отдалечени дестинации са Южна Африка, страната на изгряващото слънце Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия. Бразилия води по гледания в Южна Америка, но може би това не е случайно, тъй като президентът Дилма Русеф е с габровски корен. В Северна Америка „Щастливо Габрово“ е гледано най-много в САЩ, Мексико и Канада. Сред европейските страни, в които клипът има най-голямо разпространение, освен България, са Великобритания, Германия, Испания, Гърция, Франция, Италия и др.

В снимачния процес се включиха участници от близо 20 художествени, танцови, театрални групи и спортни клубове от Габрово. Това го превръща и в един от клиповете в цял свят с най-много участници – над 180.

Режисьор на клипа е Симеон Сокеров – автор на многократно награждаваната анимация „Пет пъти“, както и на фентъзи анимацията „Портали“. Сокеров е завършил анимационна режисура, а след това и кинорежисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Любопитен факт за режисьора е, че неговият баща е художникът Теофан Сокеров, познат на габровци със стенописа на входа на Актовата зала в Националната Априловска гимназия.

Освен габровци, в снимките на клипа участват и туристи, гости на Габрово, от Нова Зеландия, Австралия, Англия и Украйна.

Клипът „Щастливо Габрово“ е създаден по проекта „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ на сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово 2014.  Партньор в популяризирането на проекта е информационният сайт www.gabrovodaily.info.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.