Ботьо Бараков

Габрово чества 100 години от рождението на Ботю Бараков

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ботьо БараковГаброво ще отбележи 100-годишнината от рождението на големия български меценат и почетен гражданин на Габрово Ботьо Бараков. Събитието ще бъде на 27 ноември, четвъртък, от 17:30 ч.  в Художествената галерия „Христо Цокев“. Входът е свободен.

Музикалната програма включва изпълнения на Габровския камерен оркестър с произведения от Вивалди, както и популярната „Севдана“ от Георги Златев–Черкин. Солисти ще бъдат цигуларите Христофор Михайлов и Константин Стойчев. В концерта ще участва и детският фолклорен ансамбъл „Габровче”.

Предпремиерно габровци ще могат да гледат и документален филм за Ботьо Бараков. Специално за събитието ще присъства неговият племенник Пламен Бараков.

Гостите на събитието ще могат да разгледат и изложба, посветена на известния габровец.

Повече за личността на Ботьо Бараков може да прочетете в статията от Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.