Откриват изложба в ДХС на Биеналето на хумористично-сатиричната детска рисунка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Откриват изложба в ДХС на Биеналето на хумористично-сатиричната детска рисунка © ДХС
Откриват изложба в ДХС на Биеналето на хумористично-сатиричната детска рисунка © ДХС

Официалното откриване на изложбата от избрани творби и награждаването на децата-лауреати в Областното биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка ще бъде на 22 май от 10 часа в зала 5 на Дома на хумора и сатирата. Темата на конкурса тази година беше „Нашият избор: спорт и смях за здраве“.

Поздрави към участниците в конкурса и към гостите на тържеството ще поднесат деца от ЦДГ „Явор“ – Габрово и талантливият изпълнител на народни песни Цветан Гатев.

В изложбата ще бъдат представени 224 творби на участниците в биеналето от четирите категории: I-IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас и художествените школи. Ще видим и 40 рисунки на ученици от побратимения с Габрово белгийски град Аалст, рисували по същата тема. Подбрана колекция от най-добрите рисунки на малките художници от област Габрово и от град Аалст на тема „Нашият избор: спорт и смях за здраве” ще бъде показана тази есен в прочутата общинска болница OLV, призната за една от най-добрите клиники в Белгия.

Гости на тържеството ще бъдат д-р Етиен Фонтейн – президент на Фондацията „People Serve Bulgaria: Aalst-Gabrovo“ и г-н Вили Ван Импе – почетен консул на България в Източна Фландрия и секретар на Фондацията, съобщават от Веселата къща в Габрово.

В конкурса се включиха общо 242 участници – 165 ученици от 10 училища в Габровска област и 77 възпитаници на 8 школи по изобразително изкуство. С прекрасно чувство за хумор малките художници са представили своите идеи и послания за природосъобразен начин на живот, съчетаващ здравословното хранене, физическата активност и положителните емоции.
Всеки ученик ще получи свидетелство за участие, а най-добрите художници – предметни награди и специални дипломи. Във всяка от четирите категории се присъждат по 4 награди, осигурени от организаторите, както и поощрения за някои от малките художници. Имената на всички наградени участници са публикувани в раздел „Конкурси“ на сайта на Дома на хумора и сатирата www.humorhouse.bg.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.