Дом на хумора и сатирата в Габрово

Биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка за ученици от област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© ДХС
© ДХС

Биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка за ученици от област Габрово организират Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово, Фондация “People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo” – Белгия, Клуб „Приятели на Белгия” – Габрово. Областният ученически конкурс е на тема „Нашият избор: спорт и смях за здраве”.

В творбите си за конкурса учениците трябва да изразяват със средствата на хумора и сатирата негативното си отношение към застоялия и нездравословен начин на живот и да утвърждават ролята на спорта и смеха за физическото и духовно здраве. Посланието към публиката трябва да бъде поднесено с чувство за хумор.

Конкурсът се провежда под патронажа на Н. Пр. г-жа Аник Ван Калстър – посланик на Кралство Белгия в България.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

1. Могат да участват ученици от училищата и школите в област Габрово, разпределени в следните категории:
І – от първи до четвърти клас;
ІІ – от пети до седми клас;
ІІІ – от осми до дванадесети клас;
ІV – от художествените школи.
2. Участието става организирано – със съдействието на преподавателите и ръководителите на школи.
3. Приемат се само творби без паспарту.
3.1. Без думи;
3.2. Размери: блок № 4 (25 х 35 см); 35 х 50 см;
3.3. Техника – по избор.
4. На гърба на всяка рисунка се изписват четливо трите имена на участника, възраст, в коя категория участва, име на училището/школата, клас и име на преподавателя.
5. Всеки участник представя по 1 творба.
6. Всички получени рисунки остават на разположение на Музей ”ДХС” и ще бъдат използвани при бъдещи изложби.
7. Творбите се представят в Музея „ДХС” от преподавателя по опис, съставен от него.

СРОК

Крайният срок за представяне на творбите е 11 април 2016 г. в Музея „Дом на хумора и сатирата” – Габрово .

ЖУРИ

1. Жури, съставено от професионалисти и представители на организаторите, заседава на 14 април 2016 г., за да извърши селекцията и определи носителите на наградите.
2. Решенията на журито са окончателни и не подлежат на обжалване.

НАГРАДИ

1.Посолството на Кралство Белгия в България осигурява специална предметна награда за ярко художествено претворяване на темата.
2. Фондация “People Serve Bulgaria: Aalst – Gabrovo”, Белгия и Сдружение „Приятели на Белгия” осигуряват по три предметни награди и диплом за всяка категория (общо 12 награди), както и свидетелство за участие за всеки участник.
3. Музеят „Дом на хумора и сатирата” осигурява по една специална предметна награда на името на основателя на ДХС Стефан Фъртунов и диплом за всяка категория (общо 4 награди).

ОТКРИВАНЕ

1. Откриването на изложбата и награждаването на отличените ученици ще се състои на 22 май 2016 г. (неделя) от 10.00 ч. в ДХС. Изложбата продължава до 18 юли 2016 г.
2. Колекция от подбрани творби ще бъде представена през есента на 2016 г. в гр. Аалст, Белгия.

Статутът, резултатите от конкурса и наградените творби ще бъдат обявени на сайта на Музея „Дом на хумора и сатирата” – Габрово www.humorhouse.bg.

За допълнителна информация: тел. на ДХС – 066 807229 /вътр. 218 ; 0884029374 ; 066 803526.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Ах, този арт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.