Клип "Щастливо Габрово/ Happy Gabrovo"

Преди 2 години Габрово станало щастливо, но не всички разбрали

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Клип "Щастливо Габрово/ Happy Gabrovo"

Нашият автор Хумор Сатиров за рубриката на Габрово Daily „1 април“:

Не всички габровци са разбрали, че Габрово е станало щастливо още преди 2 години. Това сочат данните от социологическо проучване, поръчано на вересия от създателите на клипа „Щастливо Габрово“.

Социолозите сравняват получените данни с оня виц за жителите на Сибир. Октомврийската революция минала, комунизмът паднал, а те не разбрали и още взривявали влакове.

„Очаквах след премиерата на „Щастливо Габрово“, заплатата ми да се повиши. Това не се случи“, споделя пред репортера ни бай Иван и допълва, че никога не е гледал клипа. „Нямам интернет, връзвах се безплатно към интернета на съседа, но и той спря – не си го е платил“ – разказва бай Иван. На стълбите срещаме и съседа му бай Харалампи, който е излязъл да изхвърли боклука. „Спрях си интернета, защото се закачих безплатно за интернета на съседката Гинка“ – оправдава се бай Харалампи, който също не е гледал клипа. „Синът ми е в Америка, програмист. Не гледай видеа, защото ти харчат повече мегабайти – така ме е посъветвал синът“ – уточнява бай Харалампи, за когото харченето на мегабайти не е габровско.

Клипът „Щастливо Габрово“ се появи през 2014 г., а премиерата му препълни зала „Възраждане“ на 11 ноември. В клипа около 180 души танцуват на западна музика, а операторът се опитва да хване колкото може и от сградите на заден план, че да се види все пак и Габрово. При тази почти непосилна задача зрителите на „Щастливо Габрово“ успяват да видят нещо от ЕМО „Етър“, Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на индустрията, Националния музей на образованието и много други. За 2 години клипът е събрал над 19 000 гледания в YouTube. Създателите му очакват още гледания, защото все пак клипът е безплатен, а за музеите се плаща. По същата габровска причина клипът бил гледан и в далечни страни като Австралия, Аржентина, Япония – гледаш и ревеш от щастие, че си си спестил сума ти пари за двупосочен билет до Габрово.

За безплатно гледане на клипа „Щастливо Габрово“ тук (не харчи чак пък много мегабайти):

Социологическото проучване показва още интересни данни. Гражданин, след като е гледал „Щастливо Габрово“, внезапно се е почувствал щастлив. За съжаление на следващия ден му се е наложило да си плати данъците и това рязко му е свалило нивото на щастие.

Друг гражданин се е заблудил, че поводът за клипа „Щастливо Габрово“ е завършването на тунела под Шипка. С това си убеждение той е тръгнал към тунела, но тунел нямало и гражданинът се изгубил в гората. За щастие неговото ниво на щастие не е пострадало чак толкова. При изгубването си той намерил и набрал значително количество ядливи гъби. За изборите пак ще ходя за гъби – допълва гражданинът, без да сме го питали. Въпреки че си имаме работа, той започва да ни преследва и успява да ни разкаже за 10 вида ядливи и 10 вида отровни гъби. На изпроводяк си пожелава по-често да се правят клипове като „Щастливо Габрово“ и избори, че да бере повече гъби.

 

Автор: Хумор Сатиров, Габрово Daily

Важно съобщение: Четете и (не) вярвайте на новините от рубриката ни „1 Април“ на своя отговорност. В Столицата на хумора всеки ден е 1 април!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.