Хумор Сатиров: Власт и бизнес изненадани, че габровци искат заплати като на севлиевци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нашият хумористичен автор Хумор Сатиров се завръща със сензационно разкритие! Четете в рубриката на Габрово Daily „1 април“!

Новината, че заплатите в Севлиево и Дряново са по-високи от заплатите в Габрово хвърли в смут, размишления и частичен мисловен локдаун власт и бизнес в града, определен да бъде столица на хумора и сатирата. Както Габрово Daily писа (и това е напълно сериозна информация по данни на НСИ), Габрово е на трето място по средна брутна месечна заплата след Севлиево и Дряново от 2016 г. насам, откогато са и данните.

Местен щаб, съставен от чиновници, бизнесмени, лекари и обикновени минувачи без маска, е заседавал спешно днес по обед, спазвайки противоепидемичните мерки. На поне 1,5 м разстояние един от друг хората са се надвиквали безразборно, но са стигнали до консенсус поне по едно – силна е изненадата на всички, че габровци искат да имат високи заплати като севлиевци.

„Откъде накъде ще сме като севлиевци“, „Балканът ражда хора, а полето тикви и високи заплати“, „Нали габровецът беше пестелив човек, защо са му повече пари“, „Има локдаун, магазините са затворени, къде ще ги харчите тези високи заплати“ са част от разменените мнения, коментари, становища и несвързани фрази по време на срещата.

В заключение щабът е решил, че заплатите в Габрово са си добре и така, но трябва да се направи по-широка PR и разяснителна кампания относно предимствата на исторически обусловената габровска пестеливост. В резултат от това е назначен служител, отговарящ за кампанията, чието възнаграждение надхвърля средната заплата дори в Севлиево.

Автор: Хумор Сатиров, Габрово Daily

Важно съобщение: Четете и (не) вярвайте на статиите от рубриката ни „1 Април“ на своя отговорност. В Столицата на хумора всеки ден е 1 април, а тази рубрика е… хумористична.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories 1 април

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.