Строят бутафорен тунел под Шипка за снимките на Google street view

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нашият хумористичен автор Хумор Сатиров се завръща със сензационно разкритие! Четете в рубриката на Габрово Daily „1 април“!

Google идва за втори път у нас да снима улици, площади, градове, села и докъдето им стигне колата по първокласните ни пътища. Снимките са за популярното приложение Google street view, известно и като безплатни туристически круизи за бедни.

Тази новина обаче беше посрещната с неудоволствие от местната общност в Габрово, където още се опитваме да проектираме тунел под Шипка.

Никой не е предполагал, че Google ще реши да се върне само десетина години след последното си посещение, когато в Габрово отново се правеха опити за проектиране на тунел под Шипка, шушукат укорително в града, посочен да бъде столица на хумора и сатирата. Пак ли ще се излагаме пред чужденците и пред анонимната дама, която говори от джипиеса, с тунел само на хартия – питат габровци на пазара?!

Суматохата обаче не е траяла дълго поради вземането на гениално решение. Вместо истински тунел под Шипка, ще бъде построен бутафорен, за заблуда на Google. „От компанията, известна с джипиес услугите си, които са способни да те преведат през най-неремонтирания път, няма да забележат разликата“ – аргументират се от властите. Шушука се, че дори ще бъде използван карнавален макет, участвал вече в карнавалното шествие на Габрово. За поставянето му като хората все пак ще трябва да се свърши и определен физически труд, за който ентусиазирано са се отзовали присъдружни фирми, читалища, фондации, агенции и кравеферми.

В Севлиево няма да останат по-назад от габровци, дори ще ни надминат, както вече се случва в много други отношения от икономическо и социално естество. В града, посочен да бъде столица на тиквата, ще построят бутафорен язовир за питейни нужди.

Твърди се, че ако пандемията продължава, бутафорният тунел и не по-малко бутафорният язовир най-вероятно ще останат и след заминаването на Google, защото по-лесно и евтино ще се ремонтират от истинските.

Автор: Хумор Сатиров, Габрово Daily

Важно съобщение: Четете и (не) вярвайте на статиите от рубриката ни „1 Април“ на своя отговорност. В Столицата на хумора всеки ден е 1 април, а тази рубрика е… хумористична.

Бележка: В статията е използвана снимка на карнавална картина тунел под Шипка от Карнавал Габрово 2014. Снимка: Община Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories 1 април

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.