Безработицата в Габрово спада, 90% работят като хейтъри

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Габровска котка хейтър. Снимка: Pixabay

Нашият автор Хумор Сатиров изригна с нови социологически данни и журналистическо разследване! Четете в нашата рубрика „1 април“!

90% от габровци, че и повече, работят като хейтъри. Нечуваният спад в безработицата е отчетен в най-новото социологическо изследване на агенцията „Ем тъй, ем иначе“.

„Работата е приятна, а заплащането – високо. Но не всичко е пари, важно е и удовлетворението от това безпричинно да излееш омразата си върху някого“ – споделя анонимен габровски хейтър. Разказът му продължава със скандални разкрития от ежедневието на един хейтър:

„Ставаш си сутрин, пиеш си кафето, хапваш, никой не те гони. Не е като едно време на няколко смени в завода. Лежерно, спокойно е. Включиш си компютъра и ги почваш наред – като в онази песен на народния трубадур и бард Бичето, „няма значение момиче, момче, Бичето всичко…“. До обяд ако не си изхейтил поне двама-трима, надницата пада. Ама то е и приятно. Хубава работа си е. А най-хубаво е, когато имаш лични проблеми. Боли те главата, напълнял си като шишко, никой не те харесва, жена ти те тормози, хванала те е критическата – тези моменти са голяма мотивация в работата ни, огромен извор на вдъхновение. Аз например съм шлосер, колегата хейтър е по-учен – има висше по хуманитарни науки. И най-много обичаме да се изрежем или сутрин някъде, или късно вечер, с някой хейтърски коментар по тема, от която нищо не разбираме. После ни става едно топло на душата. Ама не е само това. Друг път хейтим колеги по теми от нашата професионална сфера – чакаме ги завалиите да направят нещо, тъкмо да са се потрудили, и тогава идваме ние и им се изрязваме с малко хейт. Ще кажеш защо не сме го направили ние? А, за какво ни е, да не сме балами. Седи си на Дъ-то, цъкай фейсбука и чакай някой нещо да направи, па тогава се изхвърли едно хубаво, да видиш що е то задоволство от живота. Ъхъ“.

Анонимна възпълничка госпожа също сподели любопитни подробности за работата си като хейтър. Разбира се, направи го в хейтърски коментар на нашето запитване. Но всичко е точно. „Аз парите, които тука изкарвам, никъде другаде не мога да получа. Ако ще и в Щатите да работя. И социални осигуровки има, и удовлетворение от работата. И ми е спокойно. Аз защо съм толкова пълна – щото имам пари да си хапвам и не се тревожа за нищо и си дебелея на спокойствие“ – написа в коментар госпожата. Дали наистина заплатите са толкова високи, не успяхме да научим, но от Дружеството за защита на дивите свине, чийто секретар е госпожата, потвърдиха думите й: „Да е жива и здрава, тя е един от големите ни дарители и радетели на каузата за дивите свине“, написаха ни в официално дружествено писмо.

Друг от ключовите местни хейтъри разкри още фрапиращи здравословни подробности от битието на един хейтър. „От хейтене винаги получавам бъбречни кризи, простатата постоянно ми пише в месинджъра, кръвно вдигам, редовно съм на границата да мра. Но не се отказвам. И не е за парите, да не кажете нещо. Като човек получавам признание и удовлетворение от живота. До гроб ще е. Хайде, оставете ме, че денят си мина, а имам тука да ударя два-три негативни коментари. А, момче, репортерчето, тва, дето сте написали, че безработицата в Габрово спада, не е вярно…“.

Скъпи съграждани, габровци и вие, бежанци, много внимавайте какво правите. Добро, лошо, умно, глупаво. Там някъде ви дебне една армия от хейтъри, специално за вас.

* хейтър – критикар; човек, който обичайно е в позицията да се отнася негативно към нещо, което повечето хора одобряват; негативен, враждебно настроен тип.

Автор: Хумор Сатиров, Габрово Daily

Важно съобщение: Четете и (не) вярвайте на новините от рубриката ни „1 Април“ на своя отговорност. В Столицата на хумора всеки ден е 1 април!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categories 1 април
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.