Атлетите на „Орловец 93“ с 4 медала от Националния шампионат по крос кънтри

Ния Вичева от АК „Орловец 93“ © sport-gabrovo.com

4 медала завоюваха атлетите на клуб „Орловец-93“ – Габрово на Националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп, съобщават от местния клуб. Ния Вичева е със златен медал при момичетата под 16 години, Християн Стоянов завоюва сребърен медал при юношите старша възраст, а при девойките в същата възраст Девора Аврамова е трета. При девойките младша възраст Маргарита Радева е сребърна медалистка.

Как се представиха габровските състезатели?

Ния Вичева спечели първия си златен медал за сезона. Тя пробяга дистанцията от 2000 метра за 7.52 минути, побеждавайки с 3 секунди Стефани Йолова от Ловеч.

В бягането на 6000м при юношите старша възраст Християн Стоянов се бори до последно с Мартин Проданов, но загуби от пловдивчанина само с 1 секунда. Двамата ще са част от националния отбор на България за балканския шампионат по крос, който ще се проведе в края на месеца.

В същата възрастова група при девойките Девора Аврамова спечели бронзов медал в силната конкуренция на две опитни състезателки на националния отбор – Силвия Георгиева и Лиляна Георгиева. Тя пробяга дистанцията от 4000м за 16.03 минути.

Маргарита Радева завърши успешното представяне на състезателите на тима, спечелвайки сребърния медал при девойките младша възраст. Тя пробяга дистанцията от 3000м за 11.56 минути.

Categories Спорт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.