„Янтра Габрово“ започна подготовка с 2 нови момчета от разпадналия се „Видима-Раковски“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Янтра ГабровоМъжкият футболен отбор на „Янтра Габрово“ започна подготовката си за втория полусезон в Северозападната „В“ аматьорска футболна група, научи Габрово Daily от сайта sport-gabrovo.com. Първата им тренировка вчера с треньора Петър Кръстев беше на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“. Председателят на УС на клуба Пламен Георгиев пожела на момчетата още по-успешно представяне през втория дял от шампионата.

Треньорският тандем Петър Кръстев – Стойчо Ганчев започва работа с група от около 28 играчи. Сред тях са и две нови момчета, които идват от разпадналия се тим на „Видима Раковски“. Това са 21-годишният вратар Христо Христов и 17-годишното крило Стилян Михайлов.

Тъй като повечето от играчите работят, заниманията ще се провеждат вечер от 19 часа на терена с изкуствена трева. Контролните срещи са планирани за неделните дни. Първата от тях ще бъде в края на тази седмица срещу седмия в Югоизточната „В“ АФГ „Розова долина“ в Казанлък.

За 15 февруари е насрочена проверка със състава на „Павликени“. На 28 февруари „Янтра“ ще играе с лидера в габровската ОФГ „Трявна“, а на 8 март с втория в търновската „А“ областна група „Ресен 2012“. Ще се търсят съперници за 22 февруари, както и за възможни проверки във вечерните часове през делничните дни.

Пролетният полусезон в Северозападната „В“ АФГ ще започне на 15 март и в него тимовете от групата ще изиграят с един мач по-малко. Причината е в оттеглянето на „Видима Раковски“. Отборът от Севлиево бе закрит и няма да продължи участието си в първенството. От клуба обявиха, че поради липсата на финанси повече няма да се развива мъжки футбол. Детско-юношеската школа също е почти закрита, като остават само детските отбори, с които ще се занимават едва двама треньори – Мартин Дойчев и Милен Ванков. През есента „Видима-Раковски“ завърши на пето място в класирането, като спечели точка при гостуването си на „Христо Ботев“ (0:0). В 21-я кръг „Янтра Габрово“ трябваше да гостува в Севлиево, но при новата ситуация ще запише служебна победа 3:0.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.