Мотополигон „Горна Росица“ край град Севлиево © Община Севлиево

Мотополигон „Горна Росица“ – домакин на Световен и Европейски шампионат по мотокрос

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мотополигон „Горна Росица“ край град Севлиево © Община Севлиево
Мотополигон „Горна Росица“ край град Севлиево © Община Севлиево

Мотополигон „Горна Росица“ край град Севлиево ще бъде домакин на Световния шампионат по мотокрос MXGP/MX2 и Европейския шампионат по мотокрос EMX125/EMX250 – Grand Prix Bulgaria.

Световният шампионат се завръща в България и Севлиево след четиригодишно прекъсване. Спортното събитие е на 25 и 26 август, съобщават от Община Севлиево.

Деца и ученици до 14-годишна възраст ще имат право да наблюдават състезанията безплатно. В деня на стартовете билети на цена 5 лв. ще се продават на пропусквателните пунктове на трасето.

Програма на събитието на 25 август, събота

На 25 август, събота, от 9:35 часа ще бъде направена демонстрация на стартовата решетка. След това в продължение на 40 минути трасето ще бъде на разположение на състезателите в клас ЕМХ300 за свободни тренировки. Веднага след тях ще тестват трасето и състезателите в клас ЕМХ250. В 11:30 часа ще излязат и състезателите от клас МХ2, а 25 минути след тях ще загряват състезателите в клас MXGP.

В 13.00 часа ще бъде даден и първият официален старт в клас ЕМХ300, който ще продължи 25 минути плюс две допълнителни обиколки. В 16.25 часа на старт за квалификация за следващия ден ще застанат състезателите в клас МХ2, а веднага след това е квалификацията за клас  МХGP. Състезателният ден ще завърши в 17.55 часа с първи манш в клас ЕМХ250.

Програма на събитието на 26 август, неделя

Официалното откриване на световното и европейско първенство по мотокрос ще започне в 10.00 часа на 26 август, неделя, а след церемонията състезателите в клас  МХ2 и МХGP ще имат на разположение по 15 минути за подгряващи обиколки.

В 11.30 часа за втори манш на стартовата решетка ще застанат състезателите в клас ЕМХ250.

В 13.15 часа ще бъде даден старта на първи манш от световния шампионат в клас МХ2, с продължителност 30 минути плюс 2 допълнителни обиколки. В 14.15 часа ще стартират състезателите в клас МХGP. Вторите маншове в тези класове са съответно от 16.10 и 17.10 часа.

След последния манш ще бъде официалното награждаване на победителите в отделните класове и закриване на състезанието.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.