Габровецът Християн Стоянов от АК „Орловец 93“ с трета държавна титла за 2015 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Християн Стоянов, АК "Орловец 93" Габрово © sport-gabrovo.com
Християн Стоянов, АК „Орловец 93“ Габрово © sport-gabrovo.com

Състезателят от атлетически клуб „Орловец 93“ Християн Стоянов стана национален шампион при юношите младша възраст в надпреварата на 4000 м в Националния шампионат по крос кънтри, който се проведе в Койнаре. Християн спечели третата си държавна титла за годината, като времето му, което му донесе първото място, е 13,16 м. Хрис изпревари съперниците си в последните 1000 метра, при влизането на стадиона в Койнаре, и пресече финала с три секунди аванс пред Момчил Петков от „Атлетик“ (Тервел), съобщава sport-gabrovo.com.

През лятото габровецът спечели титлите и в коронните си бегови дисциплини на писта – 800 и 1500 метра. От първенството по планинско бягане грабна сребро.

Стана двукратен световен шампион за хора с увреждания до 23 години, на 800 и 1500 метра (Щадсканаал, Холандия), и двукратен европейски шампион за състезатели с увреждания до 20 години в същите дисциплини (Вараждин, Хърватия). От Световните игри на Международната федерация на спортистите с увреждания, ампутации и инвалидни колички за мъже и жени, които се проведоха в Сочи (Русия), спечели сребро и бронз.

Друг талантлив състезател на клуб „Орловец 93“ Ния Вичева пресече финала трета в надпреварата при момичетата до 16 години на 2000 метра в Койнаре. Ния остана само на две секунди от златото. Времето, за което измина дистанцията, беше 7.43 минути.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.