Християн Стоянов - европейски шампион в бягането на 1500 метра. Източник: sport-gabrovo.com

Християн Стоянов с първо европейско злато при мъжете

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Християн Стоянов - европейски шампион в бягането на 1500 метра. Източник: sport-gabrovo.com
Християн Стоянов – европейски шампион в бягането на 1500 метра. Източник: sport-gabrovo.com

Габровският лекоатлет Християн Стоянов стана европейски шампион в бягането на 1500 метра, група T46, на първенството за хора с физически увреждания в Берлин. Това е първо европейско злато при мъжете за Хрис Стоянов, съобщават от sport-gabrovo.com.

Габровецът поведе веднага след старта и натрупа огромна преднина пред опонентите си още в първата обиколка. На финала авансът му беше над 100 метра. Времето, което талантът ни  регистрира, беше 4:08.38 минути – слабо за възможностите му, но породено от липсата на реална конкуренция.

Християн Стоянов е Спортист на Габрово за 2014, 2015, 2016 и 2017 г. През изминалата 2017 г. Християн Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство за хора с физически увреждания в Лондон и злато от световното първенство в Швейцария за младежи до 22 години с физически увреждания в Швейцария.  Християн стана и двукратен национален шампион на 1 500 и 3 000 метра в зала при младежите до 20 години, шампион на 5 000 метра и вицешампион на 1 500 метра на открито, вицешампион и от държавното първенство по планинско бягане на 6 000 метра.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.