Хандбалистките на ОУ “Неофит Рилски” са новият шампион на страната

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Хандбалистките от ОУ "Неофит Рилски" - ГабровоОтборът на училище „Неофит Р илски“ – Габрово е новият шампион на страната по хандбал при момичетата 5-7 клас, съобщи вестник „100 вести“. Страхотните габровски момичета, водени от преподавателките Светла Пашова и Роси Колева, триумфираха с титлата, след като прегазиха съперничките си на финалите, които се проведоха в спортна зала „Орловец“.

Домакините от Второ бяха в групата с три тима и изиграха два мача в първата фаза, в които постигнаха категорични победи. На старта Ивон Дюлгерова и съотборничките й отнесоха състава на 54 СОУ „Св.
Иван Р илски” (София) с 22:8 (12:1). Милица Колева заби 8 гола, а Ивета Христова добави 7. Вторият успех в групата беше срещу състава на СОУ „Иван Вазов” (Поморие). До почивката габровските момичета натрупаха разлика от 6 гола – 13:7, а през втората част затвърдиха успеха си с нови 10 попадения за крайното 23:14. Милица Колева реализира повече от половината попадения за успеха и завърши с 13 гола на сметката си, а Ивета Христова се разписа 8 пъти.

В битка за място на финала отборът на ОУ “Неофит Р илски“ срещна втория от другата предварителна група – СОУ „Васил Левски” (Опака, Търговище) и след 23:14 си осигуриха участие в мача за титлата.
Съперник на финала беше съставът на СОУ „Ангел Каралийчев” (Стражица), който се наложи в другия полуфинал над СОУ „Иван Вазов” (Поморие) със 17:7 (9:5). Двубоят за златните отличия започна с четири последователни попадения във вратата на тима от Стражица – един на Вероника Баракова и три на Ивета Христова, но гостенките на свой ред отвърнаха със серия и дори успяха да поведат с 5:6. Ивета Христова беше най-активна в атакуващ план, докато съотборничките и бяха видимо притеснени и сковани от важността на мача.

Постепенно напрежението остана на заден план и домакините заиграха така, както могат, за крайното 24:18. Милица заби 11 попадения във финалния мач, а Ивета добави 9 гола за  успеха. Р адост Ботева вкара два, по един път се разписаха Преслава Иванова и Вероника Баракова.

Секунди след последния съдийски сигнал сълзи от радост напълниха очите на преподавателките Роси Колева и Светла Пашова, на състезателките и техните горди родители, които ги подкрепяха силно
по време на целия турнир. Титлата и златните медали бяха връчени на шампионките от Бонка Пенева – председател на ученически спортен клуб „Габрово“, който беше съорганизатор на финалния турнир, съвместно с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи” и Общинa Габрово.

Източник: в. „100 вести“, 9 юни 2014 г., „Хандбалистките на ОУ“Неофит Рилски” са новият шампион на страната!”

Фотография: „100 вести“

100vesti-about

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.