Теодор Кабакчиев в битка с германския ас Кевин Галас

Теодор Кабакчиев – четвърти в света по Супер Ендуро

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Теодор Кабакчиев в битка с германския ас Кевин Галас
Теодор Кабакчиев в битка с германския ас Кевин Галас © sport-gabrovo.com

Габровецът Теодор Кабакчиев зае второ място в един от маншовете на клас „Джуниър“ (до 23 години)  на Световния шампионат по Супер Ендуро на самия Национален празник 3 март.

В крайното класиране на четвъртия кръг на първенството състезателят от Габрово зае четвърто място. Първенството беше организирано от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) в Билбао, Испания, съобщават от sport-gabrovo.com.

Теодор направи чудесен старт със своя КТМ в „Бизкая Арена“. В края умората натежа и първенецът на България изпусна лидерската позиция, но пресече финала втори. Това е непостиган до момента резултат от български пилот в Световния шампионат по Супер Ендуро. Теодор е първият и засега единствен роден състезател, участвал в сериите на FIM.

С актив от 30 точки Кабакчиев се класира на 4-о място от кръга в Билбао, след Кевин Галас (Германия, Хускварна 55 т.), Диего Ерера (Чили, ТМ 48 т.) и Емил Жужчак (Полша, КТМ 40 т.).

„Доволен съм много от представянето си. Четвърто място в света си е голямо постижение и съм горд, че го постигнах. Всичко опира до тренировки. Имам потенциала, таланта и желанието. Надявам се да успеем да изградим добро тренировъчно трасе в България и догодина да се целя към челните позиции“, коментира Тедо след най-успешния за него кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.