Теодор Кабакчиев – първият българин с подиум от Световния Супер Ендуро шампионат

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровецът Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) стана първият български състезател, качил се на подиума в кръг от Световния Супер Ендуро шампионат, съобщават от sport-gabrovo.com. Габровският мотоциклетист зае трето място в крайното класиране на клас „Джуниър“ в първия кръг от  шампионата на планетата, проведен в зала „Таурон Арена“ в Краков, Полша.

В крайното класиране от кръга в Краков американецът Тай Кулинс завърши начело с 52 точки, а германецът Леон Хентчел и Кабакчиев си поделиха другите две места на подиума с по 50 точки.

„Чувствам се изключително щастлив и горд. Тренирах страшно много, за да докажа, че малка страна като България може да постигне голям успех на световната мотоциклетна сцена. Това обаче ме мотивира да продължа още повече с тренировките. От Полша се връщам пак в Испания и продължавам с подготовката. Еуфорията беше наистина огромна. Благодаря на всички, които ме подкрепят!“ – сподели габровецът.

Следващият кръг от календара на Световния шампионат е на 4 януари 2019 г. в „Захсен Арена“ в Риза, Германия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.