Габровските баскетболисти от клуб „Чардафон-Орловец“ с кмета на Община Габрово

Таня Христова сподели радостта от победите на габровските баскетболисти

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровските баскетболисти от баскетболисти от „Чардафон-Орловец“ с кмета на Община ГабровоКметът Таня Христова прие на 30 май габровските баскетболисти от „Чардафон-Орловец“ в кабинета си и сподели с тях радостта им от завоюваните сребърни и бронзови медали в националните първенства, съобщи „100 вести“. Г-жа Христова връчи специална грамота на треньора Владимир Искров за приноса му в популяризирането на баскетболната игра в Габрово. Изпълнителният директор на клуба Иван Господинов подчерта, че за първи път в историята на баскетболния клуб от неговото съществуване още от 40-те години на миналия  век той стига до финалите на два шампионата – при младежите и при юношите.

Благодарение на момчетата и техните треньори отборите спечелиха две купи. Бронзова – от Младежкия шампионат. В него в редовния сезон габровци завършиха четвърти. Във финалната шестица победиха „Рилски спортист“, „Балкан“ – Ботевград и стигнаха до третото място. Още по-впечатляващ беше успехът при юношите, които грабнаха Сребърната купа. Те завършиха първи в зона „Мизия“ с  осем победи от осем мача. След това в Зоналното първенство извоюваха само победи и се класираха с 30 точки разлика от съперниците си. Нашите момчета победиха „Левски“, а след това се наложиха над „Лукойл“, „Черно море“, „Рилски спортист“ и заслужиха второто място.

Според Иван Господинов постиганите резултати в баскетбола в Габрово се дължат преди всичко на сътрудничеството на клуба с „Левски“, на работата на треньорите и упорития труд на момчетата, но и на  кмета на Габрово. Той подчерта приноса на Таня Христова за подобряването на базата в зала „Орловец“ и оборудването й с нови баскетболни съоръжения. Това е причината клубът да иска да сподели наградите с нея. Момчетата не само донесоха спечелените купи в кметския кабинет да се похвалят, а и капитанът на отбора Ерик Йорданов връчи на Таня Христова по един от извоюваните медали, тъй като и тя е „част от отбора“, както се изрази Иван Господинов.

Кметът направи пожелания отборите да продължават възходящия си път, а техните спортни успехи да убедят най-сетне държавата и спонсорите, че в Габрово трябва да се инвестира в спортна база,  тъй като тук има много подходящо място за състезания от международен ранг.

Източник: в. „100 вести“, 31 май 2014 г., „Таня Христова сподели радостта от победите на габровските баскетболисти”, автор Надежда Тихова

Фотография: „100 вести“

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.