Николай Златков (Ауди S1 Куатро) © sport-gabrovo.com

Автомобилното състезание „Шипка-Дамасцена 2017“ събира най-известните български пилоти (ПРОГРАМА 22-23 юли 2017)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Николай Златков (Ауди S1 Куатро) © sport-gabrovo.com
Николай Златков (Ауди S1 Куатро) © sport-gabrovo.com

Петима габровски пилоти ще се състезават в петия кръг от Националното първенство по планинско изкачване „Шипка-Дамасцена 2017“. Надпреварата е на 22 и 23 юли, а домакини са Автомобилен спортен клуб „Казанлък Моторспорт“ и БФАС, съобщават от sport-gabrovo.com. Проявата ще кандидатства за кръг от Европейската купа на FIA през 2018-та.

Кои са габровските пилоти?

На старта ще застанат габровците Стефан Стоев (Хонда Сивик), който е с четири победи от четири старта през този сезон и пълен актив от 100 точки; Николай Ганев (Хонда Сивик, НС5), Стефан Стефанов (ВАЗ 2105, НС5), Пламен Георгиев (Фиат Пунто, НС4) и Атанас Божилов (Тойота Селика GT4, HC1).

В клас НС1 са заявили участие най-известните български пилоти в тази разновидност на автомобилния спорт – Николай Златков (Ауди S1 Куатро, НС1), Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), инж. Христо Манолов (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), Любен Каменов (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1) и  шампионът в дисциплината „Затворен маршрут” в клас „Макси” Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Толкова именити пилоти отдавна не са заставали заедно в кръг от планинския шампионат по автомобилизъм.

В събота ще има три тренировъчни манша, първият от които ще започне в 14.30 часа, а в неделя състезанието е в два, заради увеличената дължина на трасето – от 4300 на 5100 метра. То е с денивелация 5%, има 11 десни, 11 леви, 5 остри, 2 обратни завоя и две „S”-ки, и финишира на 500 метра от връх Свети Никола (паметника Шипка). Според изискванията на Международната федерация са изградени специални зони за зрители и за журналисти, а основната цел е безопасното протичане на състезателния уикенд. Покрай чистото, бързо и много приятно за каране трасе се очакват и голям брой зрители.

Програма

Събота, 22 юли 2017

Технически преглед – от 07:30 до 11:30 ч. комплекс мотел „Къкринското Ханче“

Затваряне на трасето от 09:30 ч. до 20:30 ч.

Старт на тренировките в три манша – 14:30 ч.

Неделя, 23 Юли 2017

Затваряне на трасето от 06:00 до 17:00 ч.

Официално откриване на състезанието – 09:30 ч.

Старт на състезанието в два манша – 10:30 ч.

Награждаване – около 15:00 ч. на паркинга на връх „Шипка“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.