Хандбалистките от СОУ „Отец Паисий“ представиха България на Световното във Франция

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Отборът по хандбал на СОУ “Отец Паисий“ при девойките 8-10 клас © sport-gabrovo.com
Отборът по хандбал на СОУ “Отец Паисий“ при девойките 8-10 клас © sport-gabrovo.com

Отборът по хандбал на СОУ “Отец Паисий“ при девойките 8-10 клас представи България на 23-то ученическо Световно първенство, което се проведе в Руан, Франция.

Хандбалистките от СОУ “Отец Паисий“ се завърнаха с великолепни впечатления и натрупан ценен опит, съобщава sport-gabrovo.com. За съжаление те не можаха да се представят в шампионата на планетата с пълния си потенциал. Причината е, че осем от момичетата смениха учебното заведение и в състава останаха само четири състезателки, които тренират или са тренирали активно хандбал – 14 годишната вратарка Ивон Дюлгерова, Ива Георгиева, Надежда Димитрова и Габриела Маркова. Състава допълниха Лора Йосифова, Никол Петкова, Ванеса Тосунова, Пламена Попова, Моника Цонева и Кристина Янева.

В първата фаза на шампионата СОУ “Отец Паисий“ беше в една група с първенците на Словения, Хърватия и Белгия и не успя да запише победа. В двубоя с шампиона на Словения нашите момичета отстъпиха с 9:33, срещу хърватките загубиха с 19:37, а мачът с Белгия завърши при резултат 14:31. Четвъртата позиция в групата изпрати състава на Дванадесето в потока за разпределяне на местата от 9-то до 16-то. Последваха още две поражения – срещу Германия с 15:30 и Швеция с 16:27, и мач за 15-16-то място, в който избраничките на Ани Рашкова и Анита Хараланова отново срещнаха победителя в училищния шампионат на Белгия. Този път габровските момичета се върнаха за поражението в групата и се наложиха след изпълнение на дузпи с 20:19. Това отреди 15-та позиция на СОУ“Отец Паисий“ в крайното подреждане на Световното първенство от общо 19 отбора.

Припомняме ви, че отборът на СОУ „Отец Паисий“ спечели титлата от Ученически игри 2015 и получи възможността да представи Габрово и България на Световното във Франция.

Съставът беше воден от директорката Грета Найденова и преподавателките Ани Рашкова и Анита Хараланова. Участието на СОУ “Отец Паисий“ във форума стана възможно благодарение на финансовата подкрепа от Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската асоциация „Спорт за учащи” (БАСУ), както и спонсорството от страна на габровски фирми и организации.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.