Ремонтират халето в спортен комплекс „Христо Ботев“ по проект за енергийна ефективност

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Спортен комплекс "Христо Ботев"Халето в спортен комплекс „Христо Ботев“ предстои да бъде ремонтирано по проект за енергийна ефективност, който бе разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд. За предстоящото подобряване на условията за тренировки съобщи вчера пред представители на спортните клубове кметът на Габрово Таня Христова.

По думите на Таня Христова вече е обявена процедурата за избор на изпълнител на предстоящите строително-ремонтни работи. В партньорство с клубовете трябва да бъде създаден подходящ режим за използване на базата, съобразно спецификата на ремонтните дейности. По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за преустройство на подпокривното пространство на базата.

В сградата към момента тренират 11 спортни клубове по бокс, акробатика и батут, джудо, клубове по лека атлетика, тенис на маса, спортна стрелба, вдигане на тежести.

Още през 2012 г. Община Габрово подготви работен проект за саниране на сградата и кандидатства за финансиране през различни фондове. През 2013 г. след ветровата буря, покривът на халето бе цялостно ремонтиран. В края на 2014 г. проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в зала за акробатика, лека атлетика и бокс в Спортен комплекс „Христо Ботев“, на стойност 1 100 636 лв., бе одобрен за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДФ/.

Проектът включва подмяна на дограма и топлоизолационна система на цялата сграда, нови инсталации за отопление, вентилация, климатизация, подмяна на осветителни тела, слънчева инсталация, газифициране на сградата. В началото на месец юни беше обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта, който трябва да бъде завършен до края на годината.

Изображение: sport-gabrovo.com


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.