Преслав Балабанов спечели Черноморската колоездачна лига „Спринт“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Преслав Балабанов спечели Черноморската колоездачна лига "Спринт"
Преслав Балабанов спечели Черноморската колоездачна лига „Спринт“. Снимка: sport-gabrovo.com

Габровецът Преслав Балабанов стана шампион за 2015 г. в третия сезон на Черноморската колоездачна лига „Спринт“. Той участва във възрастовата група на момчетата старша възраст (12 – 13 годишни), съобщи sport-gabrovo.com.

Балабанов се състезава за отбора на „Несебър“. Той постигна победи в четири от стартовете през сезона и събра 112 точки, с 11 повече от втория – Йордан Петров от КК „Сините камъни“ (Сливен). Трети, на цели 37 точки от победителя, остана Иван Христов от КК„Евроойл“ (Свиленград).

Двама представители на КК “Янтра-Исполин“ – Габрово, Валентин и Гавраил Стефанови, се наредиха на 8 и 10 място в крайното класиране, въпреки че не участваха във всички стартове. Съотборникът им Виктор Янчев е 19-ти.

Последният 11-и кръг от Лигата за млади колоездачи беше критериум за Купа „Слънчев бряг“. Момчетата младша възраст правиха девет обиколки по трасе с дължина от 1.3 километра (11.7 км), с три премийни спринта.

Преслав си беше гарантирал първото място още преди надпреварата в Слънчев бряг, но въпреки това не пропусна да демонстрира великолепните си качествата. Той завърши втори в надпреварата, с което си осигури още 10 точки за генералното класиране.

В групата на момчетата младша възраст (11-12 годишни) представителите на КК „Янтра-Исполин“ Симеон Петков и Калоян Коев, които участваха само в някои от стартовете през сезона, заеха 11-о и 18-о място в крайното подреждане.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.