Иван Вуцов

Почина футболната легенда от Габрово Иван Вуцов

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Иван Вуцов
Иван Вуцов. Снимка: Rob Croes / Anefo – Nationaal Archief Fotocollectie Anefo

Почина големият български футболист и треньор Иван Вуцов, родом от Габрово. Габровецът си отиде на 79-годишна възраст, съобщават от Нова телевизия.

Футболната му кариера започва в Габрово. Като играч на столичния „Левски“ има 213 мача за първенството, 41 – за Купата и 60 международни срещи. С националния отбор Иван Вуцов играе на световното първенство в Англия през 1966 г.

Като старши треньор води „Левски“ пет сезона, в които печели една титла и две купи. В Купата на УЕФА сините елиминират „Аякс“ и достигат четвъртфинал с „Барселона“ през 1976 г.

Като треньор на националния отбор класира България на световните финали в Мексико през 1986 г. Дълги години е изпълнителен директор на Българския футболен съюз.

Негови синове са треньорът Велислав Вуцов, бивш играч и треньор на „Янтра“ и Руслан Вуцов.

Поклон пред паметта му!

ОЩЕ ЗА КАРИЕРАТА НА ИВАН ВУЦОВ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК:

Иван Вуцов – габровецът, който три пъти класира България на Световното по футбол


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.