Внезапно почина треньорът на габровските лекоатлети Веселин Георгиев

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Внезапно на 65 години ни напусна откривателят на лекоатлетически таланти Веселин Георгиев, съобщиха от sport-gabrovo.com. Той не успя да дочака реализацията на една от големите си мечти – Габрово да разполага с модерна лекоатлетическа писта.

Веселин Георгиев е роден в Луковит на 12 януари 1956 г. Завършил е ВИФ (сега НСА) и в продължение на 14 години е преподавал в Ученическата спортна школа в Габрово. Бил е учител по физическо възпитание и в Техникума по строителство.

Треньор е в Атлетически клуб „Орловец 1993“ от неговото създаване. Неизброими са талантите, които е подготвил за сериозната атлетика през изминалите 27 години. Негово най-голямо откритие е световният шампион за хора с физически увреждания в бягането на 1500 метра Християн Стоянов. Дава старт в голямата атлетика и на един от най-бързите българи за всички времена – спринтьорът Десислав Гунев, участвал на Олимпийските игри в Пекин `2008.

Сред големите му шампиони и рекордьори са Гергана Войнова, Стефан Стефанов (Ледения), Николай Пенов, Бисер Тачев, Николай Ненов, Божидара Гатева, Гала Чалъкова… Последните му възпитаници-победители са Ния Вичева, Девора Аврамова, Маргарита Радева, Ева Петкова, Мартин Христов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.