Откриват обновения стадион „Христо Ботев“ в Габрово с приятелска среща между „Янтра“ и „Етър“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обновеният стадион „Христо Ботев“ в Габрово ще бъде открит на 13 ноември 2021 г. от 13 часа с приятелска футболна среща между ОФК „Янтра“ Габрово и състава на „Етър“ (Велико Търново), споделят от местния клуб.

Входът за зрителите, желаещи да наблюдават събитието, ще бъде свободен. Съгласно здравните изисквания, на стадиона ще се допускат само лица, притежаващи зелен сертификат. За тези, които не разполагат с такъв, но искат да посетят събитието, пред входа на стадиона ще бъде разположена мобилна лаборатория за бърз антигенен тест. Изследването ще бъде с цена от 10 лева. Зелен сертификат не се изисква за лица под 18-годишна възраст.

Приятелска среща ОФК Янтра Габрово – Етър Велико Търново. Снимка: ОФК Янтра

Феновете на „Етър“ също са добре дошли на срещата. За тях ще бъде отворен южният вход – срещу ДКЦ-1.

Какво включва ремонтът на стадиона?

За реконструкцията на пистата и терена Община Габрово кандидатства с проект пред Министерството на младежта и спорта като модернизацията на съоръжението включва нова естествена трева за игрището, изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Игралното поле е оразмерено и са доставени нови футболни врати.

На прилежащата към терена лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея е положена съвременна настилка. Заложени са шест коридора с покритие тип „ин ситу“, както и сектори за тласкане на гюле, хвърляне на диск и копие, скок на дължина, троен и овчарски скок, бягане с препятствия.

Освен футболна среща – и щафетно бягане

В началото на церемонията параолимпийският вицешампион Християн Стоянов ще даде символичен старт на щафетно бягане на новата писта. В полувремето на футболната среща е предвидена игра с публиката, а някои от феновете ще имат възможността да спечелят ВИП карта и сезонна карта.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.