Зала „Орловец“ ще домакинства финалите на хандбалния турнир Купа България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зала "Орловец" ще приеме финалите на Купа БългарияЗала „Орловец“ ще бъде домакин на финалите от хандбалния турнир Купа България при мъжете и жените през 2015 година, научи Габрово Daily от sport-gabrovo.com. Срещите ще се проведат на 14-15 март или следващия уикенд – 21-22 март.  Решението взе Спортно-техническата комисия към БФХ на свое заседание, на което присъства и президентът на хандбалната централа Росица Бакърджиева.

Ясен е вече и жребият за турнира. В женската надпревара ще участват осем отбора и срещите ще започнат директно от фаза ¼ финал на 14 февруари 2015 г. Настоящият лидер в първенството„Бъки“ ще гостува на „Поморие“. Шампионът „Етър 64“ от Велико Търново ще играе с „Ники спорт“ в Сливница, „Хасково“ ще приеме „Свиленград-ПУ“, а „Панагюрище“ ще бъде домакин на „Шумен 98“. На единия полуфинал ще се срещнат победителите от двубоите „Етър 64“/“Ники спорт“ и „Свиленград-ПУ“/“Хасково“, а в другия победителите от мачовете „Шумен 98“/“Панагюрище“ и „Поморие“/“Бъки“.

В мъжката надпревара ще участват 18 отбора – осемте от „А“РХГ и 10 от по-долния ешелон. Сред вторите е и габровският отбор „Чардафон“ (Габрово), шампион в „Б“ група на зона „Мизия“. Габровци ще се изправят срещу  предпоследния в „А“ група „Левски“ от град Левски на 21 декември от 15 часа в зала „Орловец“.

Спортно-техническата комисия уточни домакинствата при подрастващите за държавните финали и турнирите за Купа България. Зала „Орловец“ ще приеме турнира за купата при момичетата до 14 години. Той ще се проведе на 7-8 март 2015 година. ХК“Бъки“ ще бъде домакин и на два държавни финала – за момичета до 12 години (15 – 17 май) и за девойки до 16 години (12 – 14 юни).


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.