Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева на посещение в Габрово © Община Габрово

Инвестиции в спортната инфраструктура на Габрово обсъдиха министър и кмет

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева на посещение в Габрово © Община Габрово
Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева на посещение в Габрово © Община Габрово

Възможностите за бъдещи инвестиции от страна на Министерството на младежта и спорта в поддръжката на спортната инфраструктура в Габрово бяха обсъдени между кмета на Габрово Таня Христова и служебния министър Даниела Дашева. Таня Христова запозна министър Дашева с дейността и постиженията на местните клубове и с подкрепата, която получават от Общината за осъществяването на различни спортни прояви.

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева беше на посещение в Габрово на 12 март по покана на Българска федерация хандбал. Поводът бе националното съвещание на треньорите по хандбал в България, съобщават от Община Габрово.

Заедно с президента на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева те посетиха част от спортните обекти в града. В комплекс „Христо Ботев“ присъстваха на тренировка по тенис в обновената зала по хандбал, пригодена за ползване и от редица други спортове. В разговорите им бе обсъден и проектът за изграждане на отопление и вентилация на спортното съоръжение, който е входиран от Община Габрово в Министерството на младежта и спорта. След като разгледа Спортна зала „Орловец“, проф. Даниела Дашева си тръгна от Габрово с искрени очаквания за бъдещо успешно партньорство между Общината и министерството.

По-рано през деня министър Дашева се срещна с треньори по хандбал от страната, участници в националното съвещание, организирано от Българската федерация хандбал. Тя гостува заедно с кмета Таня Христова на финала по хандбал за „Купа България“ при мъжете.

„Много приятно съм изненадана от грижата, която Община Габрово полага за стопанисване на спортните си обекти“, сподели при посещението си спортният министър проф. Даниела Дашева.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.