Финалът на Международната колоездачна обиколка на България ще е в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Международната колоездачна обиколка на България ще финишира на 5 юли в Габрово, съобщават от местната администрация.

Обиколката ще стартира на 30 юни в София, като до финала й ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра, които са разпределени в пролог и 5 етапа с общ старт.

Колоездачите ще преминат през Габрово и по време на третия етап Троян – Сливен на 3 юли. Той е 180 км и ще започне пред сградата на Община Троян в 12 ч., като финалът в Сливен, пред сградата на общината, се очаква да бъде около 16:30 ч. Премийни спринтове ще има в Габрово и Казанлък, а премията за Катерачи Шипка е от 1-ва категория.

Последният, пети етап, е Карнобат – Габрово с дължина 188 км. Стартът е предвиден за 5 юли в 11:45 пред сградата на община Карнобат, а финалът в Габрово на пл. „Възраждане“ се очаква около 16:30 ч. Без никакво съмнение това е кралският етап в обиколката, който според замисъла на организаторите трябва да се окаже и решаващ за крайното класиране. За разлика от третия етап, когато изкачването на Шипка е разположено в началото, тук то е в края на етапа и е с дължина от 13,5 км.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Спорт

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.